Hong Kong'un simgesi pandemiye yenildi: İkonik yüzer restoran limandan ayrıldı

Hong Kong'un simgesi pandemiye yenildi: İkonik yüzer restoran limandan ayrıldı
Hong Kong'un en bilinen simgelerinden yüzer restoran, pandemide kapandıktan sonra bir daha açılamadı. Milyonlarca dolarlık masrafı olan restoran, 1976 yılından bu yana durduğu limandan çekildi.

Hong Kong'un simgelerinden biri haline gelen ve senelerdir tanıtım görsellerinde yer verilen 'Jumbo Yüzen Restoran' tarih oluyor. Pandemi sırasında kapanmak zorunda kalan, sonrasında açılamayan ve bakımsız kalan restoran, yıllardır bulunduğu Aberdeen limanından törenle ayrıldı.

Emperyal bir Çin sarayı mimarisiyle 1976 yılından bu yana Aberdeen Limanı'nda bulunan restoranda, bugüne dek 30 milyondan fazla kişiye hizmet verildiği düşünülüyor. Restoranın en ünlü müşterileri arasında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve ABD'li oyuncu Tom Cruise da bulunuyordu.

Ancak ünlü restoranı işleten şirket, pandemiden sonra yeniden açılabilmek için ihtiyaç duydukları yatırımı bulamadıklarını açıkladı. Her yıl milyonlarca dolarlık masrafı bulunan restoranın bakımının, kapalı olduğu süreçte çok masraflı hale geldiği belirtildi.

Restoran dün, daha küçük teknelerle çekildi. İşletmeci şirket, restoranın yakın gelecekte bir başka yerde yeniden açılıp açılmayacağını bilmediklerini duyurdu.

Jumbo Yüzen Restoran'ın Hong Kong'un bir simgesi olarak hükümet tarafından satın alınması yönündeki çağrılar reddedilmişti. (Kısa Dalga)

Dünya