Hortumun vurduğu Çeşme'de 20 yaralı, büyük maddi zarar var

Hortumun vurduğu Çeşme'de 20 yaralı, büyük maddi zarar var
Hortumun vurduğu Çeşme'de yaralı sayısı 20'ye yaklaştı, büyük maddi zarar var

Hortumun vurduğu İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi'nden çarpıcı görüntüler yansımaya başladı. 20'ye yakın yaralı var.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maddi zararın büyük olduğunu söyledi. 

Özellikle çatısı uçan Alaçatı'daki bir evin içinin darmadağın olmuş hali şaşkına çevirdi. Hortumun evin camlarını da kırdığı görüldü.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme'de incelemelerde bulundu. Köşger, "Daha önce İzmir'de görülmemiş bir vaka yaşandı. Bu oldukça kuvvetli bir hortum. Şimdi sahili gezdik. Özellikle Alaçatı Port bölgemizde araçları 8-10 metre havaya kaldırıp binaların üzerinden aşıp diğerlerinin üzerine atmış ve oldukça fazla araçta tahribat olduğu anlaşılıyor."

Yamaç Evleri bölgesindeki bazı konutlarda hasar oluştuğunu da aktaran Köşger, Urla ilçesindeki 700 seranın da doludan zarar gördüğünü bildirdi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise hortuma ilişkin, "Yeryüzündeki cennet Çeşme akşam 09.00 sularında cehennemi yaşadı" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Çeşme Alaçatı Port civarında oluşan hortumun maddi zararı büyük. AKS ekiplerimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tüm kurumsal gücüyle vatandaşlarımızın yanında. Dört yaralımız var. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

(ANKA)



Gündem