Hrant Dink davasında karar duruşması ertelendi

Hrant Dink davasında karar duruşması ertelendi
Hrant Dink'in öldürülmesinde sorumluluğu bulunduğu iddia edilen 76 sanığın yargılandığı davadan bugün karar çıkması bekleniyordu ancak bir üye hakimin sağlık raporu nedeniyle dava 26 Mart 2021’e ertelendi.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti ile ilgili Fethullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu  76 sanığın yargılandığı davada bugünkü duruşma, bir üye hakimin sağlık raporu nedeniyle 26 Mart 2021’e ertelendi. Ertelenmeseydi bugün davadan karar çıkması bekleniyordu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki geçen duruşmada, tutuksuz sanıklar dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Ali Öz, eski emniyet müdürleri Reşat Altay ve Ahmet İlhan Güler hazır bulunmuştu. Bazı sanıklar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmışlardı.  Duruşmada, Dink ailesinin avukatları esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmuş, Hrant Dink cinayetinde sorumlulukları olduğuna dair ciddi iddialar bulunan kişilerin yeterince soruşturulmadığını belirtmişlerdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların son sözlerini almak ve davayı karara bağlamak üzere duruşmayı 5 Mart'a ertelemişti.

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, iki MİT görevlisi hakkında Türk yargısı tarafından kovuşturmasızlık kararı verilmesi üzerine şikayetini AİHM'e taşımıştı.

    

Gündem