HÜDA-PAR, Gaffar Okan suikastı faillerinin kardeşini aday yaptı

HÜDA-PAR, Gaffar Okan suikastı faillerinin kardeşini aday yaptı
HÜDA-PAR’ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kerbela Şanlı’nın Gaffar Okan ve 5 koruma polisinin öldüğü suikast olayının faili olduğu, para ödülü ile aranan Necmettin Şanlı ile Veysi Şanlı’nın kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile 5 koruma polisinin öldürüldüğü suikastın faillerinden olan ve İçişleri Bakanlığı’nın 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategorisinde aranan Necmettin Şanlı ile Veysi Şanlı’nın kardeşi Kerbela Şanlı, HÜDA-PAR’ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Gazete Pencere'de yer alan habere göre Kerbela Şanlı’nın kardeşlerinin ise eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın suikastının tetikçilerinden olduğu öğrenildi. Suikastın talimatını verenler arasında ise Şanlı’nın kardeşlerinden Necmettin Şanlı’nın olduğu saptandı.

"Onun sorumluluğunda faaliyet yürütüyordum" ifadesini vermişti

Suikastla ilgili yakalanan Mehmet Fidancı, 2001’de polise Necmettin Şanlı’ya ilişkin “Onun sorumluluğunda faaliyet yürütüyordum” ifadesini vermişti. Bunun yanı sıra Okkan’ın katledilmeden önce hazırladığı “26 kişilik Hizbullah tetikçisi” listesinde Şanlı’nın kardeşlerinden Kemalettin Şanlı da yer alıyor. 2001’de diğer kardeşlerinin de örgüt üyesi oldukları biliniyordu. (Kısa Dalga)

Gündem