HÜDA PAR'dan 'İsveç' çıkışı: NATO üyeliği veto edilmeli, boykot uygulanmalı

HÜDA PAR'dan 'İsveç' çıkışı: NATO üyeliği veto edilmeli, boykot uygulanmalı
HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı, İsveç’in NATO üyeliğinin veto edilmesinin yanı sıra kapsamlı bir boykot uygulanması çağrısında bulundu.

AKP listelerinden girdiği seçimlerde 4 milletvekili çıkaran HÜDA PAR'dan, İsveç'in NATO'ya katılımıyla ilgili “veto edilmeli” açıklaması geldi.

NATO Liderler Zirvesi için Litvanya’nın başkenti Vilnius’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya gelmiş, NATO Genel Sekreterliğinden Erdoğan’ın İsveç’in NATO üyeliğine onay verdiği bilgisi açıklanmıştı.

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıktı.

Ramanlı, "İsveç makamlarının, Kurban Bayramının ilk günü, Stockholm'deki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verdiğini hatırlatan Ramanlı, "İsveç makamlarının ikinci kez bu skandal eyleme izin vermesi İslam düşmanlığında geldikleri noktayı ortaya koymaktadır. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan alçakça saldırıların 'ifade özgürlüğü' kapsamında pazarlanmaya çalışması kabul edilemez. Özgürlük adı altında kin ve nefret kusmaktan geri durmayan zalimlerin, Müslümanların mukaddesatına bu denli pervasızca saldırıları derhal durdurulmalıdır" dedi.

İsveç'e karşı İslam dünyasınca kapsamlı bir boykot gerçekleştirilmesi, ticari ve diplomatik ilişkilerin askıya alınması çağrısı yapan Ramanlı, “Türkiye ve Müslüman kamuoyunun beklentileri dikkate alınarak, defalarca İslami değerlere yönelik aşağılık saldırılara izin veren İsveç'in NATO üyeliği veto edilmeli, diplomatik ambargo uygulanmalıdır" dedi. (Kısa Dalga)

Politika