HÜDA PAR'ın federasyon çıkışı AKP'de rahatsızlık yarattı

HÜDA PAR'ın federasyon çıkışı AKP'de rahatsızlık yarattı
HÜDA PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı ayrı bir federasyon konuşması AKP içinde rahatsızlığa neden oldu

CHP’nin, 12 askerin öldürülmesinden sonra TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin imzasıyla ortak bildiri yayımlama istemine “Hayır” demesiyle Ankara’nın yeni bir krizi oldu. Yerel seçim kampanyasını da “milliyetçilik temelinde ayrıştırma, terörle korkutma” ekseninde sürdüreceği görülen AKP-MHP ortaklığı bu krizi fırsata çevirmek için bildik politikaları sahneye koydu. İktidar temsilcileri başta Erdoğan ve Bahçeli olmak üzere CHP ve DEM Parti’nin iç içe geçmiş, terör destekli iki siyasi oluşum olduğu iddiasıyla propagandaya başladı.

O esnada Özgür Özel bildiriyi imzalama tavrından taleplerinin karşılanmaması durumunda geri adım atmayacağını söylediği saatlerde başka bir konuşma gündemi farklı noktalara taşıdı.

BirGün Gazetesinden Nurcan Gökdemir'ın yazısına göre, HÜDA PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşma AKP'de rahatsızlığa neden oldu.

Gökdemir yazısında şu ifadelere yer verdi:
HÜDA PAR’la ittifak kararı alınmasından sonra AKP içinden gelen itirazların önceki gün TBMM’de yaşananlarla yeniden başladığı kulislerde duyuluyor.

“Domuz bağı, mezar odaları, suikastlarla” anılan bir örgütün uzantısı olduğu iddia edilen bu parti ile ortaklığın 14-28 Mayıs seçimlerinde de bir kazanç sağlamadığını ifade eden bazı AKP’liler Saray’ın tepkisine yol açmamak için Meclis kulislerindeki dar gruplarda bu konuyu konuşuyor. Erdoğan’ın seçim öncesi “Yerli ve milli” ilan ederek ortaklaştığı HÜDA PAR’dan aradan geçen süreçte gelen bazı açıklamaların da partilerini sıkıntıya düşürdüğünü anımsatan AKP’liler bu partinin daha önce olduğu gibi bir kez daha uyarılmasını istiyor. Son görüşmelerinde Erdoğan’ın soğuk davrandığı izlenimi verdiği fotoğraflar anınmsatılarak, “Soğuk davranmak yetmez, ciddi bir uyarıda bulunulmazsa oy getirmedikleri gibi bölgede büyük bir hezimetin sebebi olacaklar” görüşleri de ifade ediliyor.

AKP Milletvekilinden tepki

Öte yandan AKP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun eyalet ve federasyon gibi yönetim modellerinin konuşulması gerektiği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Ok, şunları kaydetti:

"Bütçe görüşmelerinin başından sonuna kadar intikam ve ihanet söylemleriyle bebek katilini kutsayanları, vatan içinde vatan arayarak özerlik, federasyon gibi zırvalarla hezeyanda bulunanları buradan kınıyorum ve lanetliyorum. Ayrıca, bir parti grubunun sapık ve katil bir terör örgütünün işlediği cinayetlere yaklaşan yerel seçimler nedeniyle sessiz kalarak ortak Parlamento iradesine “ama” “ancak” “Bir bakalım.” “Araştıralım.” “Bilgi alalım.” demesi tarihe not düşülecek ve unutulmayacak bir gaflettir. Son olarak hatırlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyeti devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür."

Ayrıca Ok konuşmasını paylaşırken "Ve son olarak hatırlatmak istiyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Ne Mutlu Türküm Diyene.." dedi.

HÜDA PAR'lı isimler 14 Mayıs seçimlerinde AKP listelerinden Milletvekili seçilmişlerdi. (Kısa Dalga)

Gündem