Hukukçu Turgut Kazan: Baro, Berat Albayrak’ın avukatı Göktaş hakkında soruşturma açmalıdır

Hukukçu Turgut Kazan: Baro, Berat Albayrak’ın avukatı Göktaş hakkında soruşturma açmalıdır
Turgut Kazan, döviz rezervleri sorusuna eski Bakan Berat Albayrak adına yanıt veren avukatı İsa Sinan Göktaş hakkında baronun meslek kurallarına aykırı davranmaktan soruşturma açması gerektiğini belirtti.

İstanbul Barosu eski Başkanı, hukukçu Turgut Kazan, Maliye ve Hazine eski Bakanı Berat Albayrak’a yönelik muhalefetin Merkez Bankası döviz rezervleri soruları üzerine başlayan ve Albayrak’ın dava açmasıyla devam eden tartışmaya farklı bir boyut getirdi. Kazan, baronun eski Bakan Berat Albayrak adına yanıt veren avukatı İsa Sinan Göktaş hakkında meslek kurallarına aykırı davranmaktan soruşturma açması gerektiğini belirtti.

Turgut Kazan, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şu görüşleri dile getirdi:

“Berat Albayrak ve Merkez Bankası rezervleri nerededir sorusuna avukatın cevap vermesi, tam bir kural ihlalidir. Çünkü, avukat müvekkilinin sözcüsü değildir. Meslek kurallarımızın 40. maddesi gayet açıktır. Kesin olarak zorunluluk bulunmadıkça, avukat müvekkili adına açıklama yapamaz.  

Yani, çok ağır hastalık veya engelleyici bir durum olmadıkça, açıklamayı soruların muhatabı yapar. Bakıyoruz, avukat Berat Albayrak…evinde eşi ve çocuklarıyla zaman geçirmektedir diyor.  Zaten, toplumun büyük çoğunluğu da zamanını böyle geçiriyor. Ama, tamamı aranınca bulunuyor, soru sorulursa cevaplıyor. Bu durumda, açıklamayı avukatın yapmasını gerektirecek bir zorunluluk bulunmadığı anlaşılıyor.

Dolayısıyla, kamuoyunun beklediği açıklamayı, bilinen gülücükleri ve ‘burası çok önemli’ vurgusuyla Berat Albayrak yapar olur biter. Elbet, hepimiz merak ediyoruz, yaşananları öğrenmek istiyoruz.

Ve bizzat Albayrak’tan açıklama bekliyoruz. Bu nedenle, meslek kurallarını hiçe sayarak, müvekkiline sözcülük yapan Av. İsa Sinan Göktaş hakkında, üyesi olduğu baro res’en ve hemen soruşturma açmalıdır.”

 

Gündem