Hukukçulardan Haluk Levent ve AHBAP'a destek: Her şeyi herkesin önünde yapıyor

Hukukçulardan Haluk Levent ve AHBAP'a destek: Her şeyi herkesin önünde yapıyor
İstanbul Barosu'nun eski Başkanı Avukat Turgut Kazan, "Sözü edilen sanatçı her şeyi herkesin önünde yapıyor. Ne toplandığını, nereye harcandığını söylüyor. Yolsuzluk yapabilmesi mümkün değil" dedi.

Türkiye'yi sarsan iki büyük depremden sonra büyük bir yardım kampanyası başlatan müzisyen Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Platformu hedef gösterilirken bir yandan platforma destek artıyor. İstanbul Barosu'nun eski Başkanı Avukat Turgut Kazan “Siyasal iktidar şunu düşünmeli, neden AFAD değil de AHBAP? AHBAP nasıl yolsuzluk yapsın?" dedi.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'e konuşan Kazan, "Sözü edilen sanatçı her şeyi herkesin önünde yapıyor. Ne toplandığını, nereye harcandığını söylüyor. Yolsuzluk yapabilmesi mümkün değil. Ama sizin yönetim olarak her şeyiniz kapalı, şeffaflık yok. Bize dayatılan tek adam rejiminin getirdiği uygulamayla bunlar oluyor" dedi.

Avukat Celal Ülgen de "Haluk Levent, her tür desteği şeffaflık ilkesine titiz bir şekilde uyarak yardım topluyor ve toplanan yardımları da hedefe ulaştırarak bunu bizlerle paylaşıyor. Devletin yardım kurumlarının ve kuruluşların liyakat esasına göre değil, yandaşlık puanına ve derecesine göre görev yaptıkları kuruluşlara güvenilmiyor" diye konuştu.

Yardım nasıl toplanır?

Dernek veya vakıfların durumuna bağlı olarak yardım toplayabilmesi Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılıyor. Bunun dışındaki kurum ve vakıflar, yardım toplamak için idari amirliklerden izne tabi tutuluyor. Mülki idari amir tanımı yardım faaliyetlerinin yürütüldüğü coğrafi alanın büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor.

Gündem