'Hükümet istifa' sloganı değerlendirmesi: 'Önümüzdeki hafta taraftarın sesi kısılmaya çalışılabilir'

'Hükümet istifa' sloganı değerlendirmesi: 'Önümüzdeki hafta taraftarın sesi kısılmaya çalışılabilir'
Spor yorumcusu ve gazeteci Volkan Ağır “Kulüp maça deplasman taraftarını çeşitli olaylar çıkma olasılığını öngörerek almayabilir. Daha fazla maç oynanmaya başlanacağı önümüzdeki hafta taraftarın sesi kısılmaya çalışılabilir” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ara verilen Süper Lig’de haftasonunda oynanan Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında “hükümet istifa” sloganları atıldı.

Kulüp yönetimlerinin birçoğu hükümetten gelen çağrıların ardından yaptıkları açıklamalarla, “spora siyasetin karıştırılmaması gerektiğini” açıklayarak, taraftarlarını eleştirdi.

VOA Türkçe'den Aslı Aral spor yorumcusu ve gazeteci Volkan Ağır'a Türkiye’de haftasonundan bu yana futbol taraftarlarında alevlenen tepkileri sordu.

“Taraftarın sesi kısılmaya çalışılabilir”

Ağır yaptığı açıklamada, bu tepkinin arkasında sadece halk olduğunu belirterek, halkın da depremin ardından ne yaşandığının farkında olduğunu kaydetti.

“Hükümet istifa” seslerinin ne ilk ne de son olduğunu anlatan Ağır, liglerin gelecek hafta başlayacağını anımsatarak “Kulüp maça deplasman taraftarını çeşitli olaylar çıkma olasılığını öngörerek almayabilir. Daha fazla maç oynanmaya başlanacağı önümüzdeki hafta taraftarın sesi kısılmaya çalışılabilir” dedi.

Spor müsabakalarına girmeyi sağlayan “Pasolig” sistemini yöneten şirketin iktidara yakın olduğuna dikkat çeken Ağır, taraftarların ise şimdiden kulüplerine tepki göstermeye başladığını, konunun taraftarların kulüp yönetimlerini istifaya çağırmasına kadar gidebileceğini ifade etti.

Futbolda taraftarlara yönelik yasakların her zaman daha büyük tepkilere neden olduğuna dikkat çeken Volkan Ağır, daha önceki yıllarda “derbi yasakları” olduğunu, Fenerbahçe taraftarlarının ise yasağa rağmen Beşiktaş stadına kapıları kırarak girdiğini hatırlattı. Ağır, taraftarların hızlı ve kolay örgütlenebildiğini, bunun en son depremdeki yardım faaliyetlerinde görüldüğünü sözlerine ekledi.

(Kısa Dalga)

Gündem