Hulusi Akar'dan Namık Tan'a: Pasaportunun rengini soruyorlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen genel kurul toplantısında 'Mavi Vatan' gerginliği yaşandı.

Kısa Dalga- Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ile CHP'li milletvekilleri arasında yaşanan 'Mavi Vatan' tartışması, TBMM'de gerçekleştirilen oturuma damgasını vurdu. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubuna yönelik sert eleştiriler dikkat çekti.

Akar'dan Namık Tan'a: Pasaportunun rengini soruyorlar

Başkan Akar, konuşmasında CHP milletvekillerine yönelik eleştirilerde bulundu. Akar, "Arkadaşlarımız, vatandaşlarımız Sayın Tan'ın pasaportunun rengini soruyor. Siz Cumhuriyet Halk Partisi grubundan bunun cevabını ve izahını bekliyoruz" diyerek CHP'yi hedef aldı.

tan.jpeg
Namık Tan

'Dinleyin bir dakika!'

AKP'li Akar, konuşması sırasında sık sık sözünün kesilmesi üzerine tepkisini sert bir şekilde dile getirdi. "Dinleyin bir dakika! Hem soruyorsun hem de dinlemiyorsun! Yavaş! Dinleyin! Ben konuşmacıyım! Bu döngücüsünün bir nizamı var! Bana başkan söz verdi! Size söz vermedi! Söz vermedi! Oturduğunuza da konuşmayın! Bağırırım, dinleyin! Ben de bağırırım, evet!" ifadeleriyle meclis genel kuruluna seslendi.

'Nazik ve kibar şekilde anlattım'

Hulusi Akar, konuşmasının devamında, başlangıçtan itibaren gayet nazik ve kibar bir şekilde bilimsel bir açıklama yaptığını belirtti. Ancak karşı taraftan gelen tepkiler üzerine, "Bak söylesinler, sussunlar ya. Yeniden başlayalım. Yeniden başlayalım. Yeniden başlayalım. Bir dakika. Paşam bir dakika, bir dakika. Kes sesini. Kuru gürültü, kuru gürültü" şeklinde konuşarak tartışmanın daha da alevlenmesine neden oldu.

CHP Grubundan tepki

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar'ın eleştirilerine karşılık, CHP milletvekilleri de kendi açıklamalarını yaparak duruma tepki gösterdi.(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem