Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: Yerel seçimde CHP ile İYİ Parti ittifak yapacak, çünkü Asena Meral, eski Asena Meral değil

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: Yerel seçimde CHP ile İYİ Parti ittifak yapacak, çünkü Asena Meral, eski Asena Meral değil
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi: "Çünkü Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ile görüşmede yerel seçim ittifakı için yeşil ışık yaktı. Şimdiden CHP’de “İYİ Parti’ye hangi belediyeleri verelim?” diye, İYİ Parti’de “CHP’den hangi illeri isteyelim?” diye çalışma yapılıyor..."

Yerel seçimlerde hangi partilerin ittifak yapacağı, adayların nasıl belirleneceği tartışmaları şimdiden başladı.

Cumhuriyet gazetesinde dün yer alan haberde İYİ Parti kurmaylarının Adana, Mersin, Manisa gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu bazı illerde kendi adaylarının desteklenmesini istediği, CHP kulislerinde de benzer bir düşüncenin hakim olduğu öne sürülmüştü. İYİ Parti bu kulis haberi yalanlamıştı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de bugünkü yazısında aynı konuya değindi ve özetle şunları yazdı:

"Akşener, “CHP’den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır” deyince, “15 milletvekili almak bize kuyruk siyasetine mal oldu!” diye özeleştiride bulununca birçok yorumcu, “Yerel seçimlerde CHP ile ittifak bitti” dedi.

Katılmadım.

Meral Akşener, “İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir dediğiniz gibi, iyi, bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum” deyince, “Millet İttifakı bitti, artık kimse onu diriltemez” denilince de katılmadım.

Çünkü Meral Akşener, kumar masası diyerek terk ettiği masaya 3 gün sonra geri dönerek bu samimiyet testinde çaktı.

Çünkü Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nu kazanamayacak aday ilan edip, sonra gidip destek verince inandırıcılığını kaybetti.

Çünkü Meral Akşener, “HDP’nin olduğu yerde biz olmayız” dedikten sonra Kandil’e HDP’ye tek bir söz etmeden el ele kol kola seçim kampanyası yürüttü.

O nedenle Meral Akşener’in köprüleri atacağına, CHP ile ittifakı sonlandırıp Millet İttifakı’nı bitireceğine hiçbir zaman inanmadım.

İyi de yapmışım.

Çünkü Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ile görüşmede yerel seçim ittifakı için yeşil ışık yaktı. Şimdiden CHP’de “İYİ Parti’ye hangi belediyeleri verelim?” diye, İYİ Parti’de “CHP’den hangi illeri isteyelim?” diye çalışma yapılıyor.

Şimdiden buraya yazın, yerel seçimde CHP ile İYİ Parti ittifak yapacak.

Çünkü Asena Meral, eski Asena Meral değil... " (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Gündem