İYİ Parti: Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesinde yerel seçimler gündeme gelmedi

İYİ Parti: Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesinde yerel seçimler gündeme gelmedi
İYİ Parti Genel Başkan Basın Danışmanı Murat İde, “Ne Sayın Burak Akburak ve Sayın Ahmet Akın arasındaki görüşmede ne de bir nezaket ziyaretinden ibaret Sayın Genel Başkanların görüşmesinde, yerel seçimler üzerine konuşma geçmemiş, hatta bu konu gündeme dahi gelmemiştir” açıklaması yaptı.

İYİ Parti, Cumhuriyet’te bugün yayımlanan ve yerel seçimlerde CHP’nin bazı belediyeleri İYİ Parti’ye verebileceği belirtilen kulis haberini yalanladı.

İYİ Parti Genel Başkan Basın Danışmanı Murat İde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği görüşmede yerel seçimlerin gündeme gelmediğini belirtti.

İde, yaptığı açıklamada, “Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde, kulis bilgisi olduğu iddiasıyla yayınlanan haberde, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayın Genel Başkanlarına ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Yardımcılarına atıfla, bazı iddialar yer aldı. İYİ Parti’nin, Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için bazı Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili talepte bulunduğu, CHP yönetiminin de bu talebe olumlu yaklaştığı iddiasını barındıran söz konusu haberdeki iddia ve içeriklerin gerçek dışı olduğunu üzülerek bildirmek isteriz” dedi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Ne Sayın Burak Akburak ve Sayın Ahmet Akın arasındaki görüşmede ne de bir nezaket ziyaretinden ibaret Sayın Genel Başkanların görüşmesinde, yerel seçimler üzerine konuşma geçmemiş, hatta bu konu gündeme dahi gelmemiştir.

Kimsenin şüphesi olmasın ki Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, her konuda olduğu gibi önümüzdeki süreçle ilgili olarak da açık ve şeffaf bir yol haritası ile hareket edecektir.

Meslektaşlarımızın, kulis bilgileri konusunda daha dikkatli olmalarını, en azından doğrulatma konusunda asgari düzeyde mesleki önlem almalarını beklediğimizi bildirir, iyi çalışmalar dileriz.” (Kısa Dalga)

Politika