Hürriyet yazarı Selvi yazdı: Erdoğan kurmaylarına 128 milyar dolarla ilgili "çıkın, anlatın, konuşun" talimatı vermiş

Hürriyet yazarı Selvi yazdı: Erdoğan kurmaylarına 128 milyar dolarla ilgili "çıkın, anlatın, konuşun" talimatı vermiş
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 128 milyar dolarla ilgili detaylı açıklama yapacağını söyledi.


Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'nin ısrarla gündemde tuttugu 128 milyar dolar konusunda partisinin grup toplantısında detaylı açıklama yapaçağını yazdı. Selvi, Erdoğan'ın kurmaylarına da "Çıkın, konuşun, anlatın" talimatı verdiğini aktardı. Selvi'nin "Erdoğan hangi konuda ‘Çıkın, anlatın, konuşun’ dedi?" başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

"(...) Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce bu konuya değinmişti. Kılıçdaroğlu’nun, “128 milyar dolar nerede” sorusuna, “Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken, salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır. Bu sayede, kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını da bozduk” yanıtını vermişti.

 28 milyar dolarla ilgili tartışmalar siyasetin tansiyonunu yükseltti ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda rahat olduğu gözleniyor. Çünkü Erdoğan, yapılan her işlemin kaydının tutulduğunu ve Merkez Bankası kaynaklarının gerektiği zamanda ve doğru bir şekilde kullanıldığını düşünüyor. Erdoğan’ın bu konuda kendine olan güveni tam diyorum ama o, bunun topluma doğru bir şekilde anlatılması gerektiğine inanıyor. O nedenle AK Parti MYK toplantısında, kurmaylarına, “Çıkın, anlatın, konuşun. Ne yapıldığını millete izah edin” talimatını veriyor. “Muhalefetin yalanlarını millete izah edin arkadaşlar” diyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda gelen her dalgayı göğüsleyen bir lider. Erdoğan’ın bugün AK Parti grubunda 128 milyar dolar konusunda ayrıntılı açıklamalar yapacağı söyleniyor. Erdoğan’ın hem işin ekonomik boyutunu anlatması hem de muhalefetin, “Buharlaştı, arka kapıdan birilerine satıldı” şeklindeki ithamlarına yanıt vermesi bekleniyor. Yine ne varsa Erdoğan’da var."

 

 

Gündem