İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Van açıklaması: Hep birlikte tepki göstermek zorundayız

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Van açıklaması: Hep birlikte tepki göstermek zorundayız
Van'da seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakları alınarak mazbatasının AKP'li adaya verilmesinde bir tepki de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Karara "Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez" diye tepki gösteren İmamoğlu, kararın karşısında durma çağrısı yaptı.

Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin adayının siyaset yasağını kaldıran kararın iptal edilmesi sonucu Van Büyükşehir Belediye Başkanı mazbatasının AKP adayına verilmesine karar verdi.

Karara tepkiler sürerken dikkat çeken bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.

İmamoğlu sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda karara şu sözlerle tepki gösterdi: "Hukukçuların bütünüyle hukuk dışı buldukları bir karar gerekçe gösterilerek Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayına mazbatasının verilmemesi Van halkının iradesini tanımamaktır. Bu kabul edilemez. Seçimlerin siyasi maksatlı yargı kararlarıyla gölgelenmesine karşı hep birlikte tepki göstermek ve demokrasiden yana tavır almak zorundayız.

Milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin temel değerlerinden biridir. Hükümeti ve mahkeme heyetlerini, son yıllardaki tavırları artık terkedip, asıl ve en büyük irade olan halk iradesine saygı duymaya davet ediyorum." (Kısa Dalga)

Gündem