İBDA-C'den hapis yatan Ustaosmanoğlu: 'Hamas’ın yaptığını biz de Türkiye’de yapmalıyız'

İBDA-C'den hapis yatan Ustaosmanoğlu: 'Hamas’ın yaptığını biz de Türkiye’de yapmalıyız'
İBDA-C davasında örgüt yöneticiliğinden ceza alan ve İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni olan, Sadettin Ustaosmanoğlu yaptığı konuşmada ‘Hamas’ın yaptığını biz de Türkiye’de yapmalıyız’ diye konuştu.

İBDA-C örgütü davasında ceza alan ve örgütün yöneticileri arasında bulunan, aynı zamanda İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Sadettin Ustaosmanoğlu, ‘Hamas’ın yaptığını biz de Türkiye’de yapmalıyız’ dedi.

İBDA-C yöneticiliği suçlaması ile geçmişte ceza alan Ustaosmanoğlu, Örgüt lideri Salih Mirzebeyoğlu’nun serbest bırakılmasından sonra kurulan Büyük Doğu Akıncıları Derneği etkinliğinde yaptığı konuşmada “Biz şu an itibarıyla eğer vakti zamanı iyi değerlendirebilirsek Türkiye’de bir devrimin olmaması için hiçbir sebep yok. Vallahi de, Billahi de, Tallahi de zafere az kaldı” sözlerini sarf etti.

İBDA-C’den 18 yıl hapis almıştı

Gazete Pencere'nin yer verdiği bilgilere göre; Türkiye’deki rejimi yıkıp “Büyük İslam Devleti”ni oluşturmak amacıyla kurulan İBDA-C’ye yönelik operasyonlarda, İzzet Erdiş ile eşi Hayran Erdiş ile Sadettin Ustaosmanoğlu 1998’de Tuzla’da yakalandı. Yargılamada İzzet Erdiş ölüm cezasına çarptırıldı, ceza ömür boyu hapse çevrildi. Sadettin Ustaosmanoğlu 18’er yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dava daha sonra tekrar görülmeye başlanmış ve örgüt lideri Salih Mirzabeyoğlu başta olmak üzere örgütün yöneticileri hakkında beraat kararı verilmişti. Ustaosmanoğlu da beraat kararı alan isimler arasındaydı.

Ustaosmanoğlu daha önce İBDA-C liderleri için “komutan” sözleri ile ve Cübbeli Ahmet ile arasında yaşanan gerilimle kamuoyunun gündemine gelmişti. Ustaosmanoğlu Cübbeli’yi kaset ile tehdit etmiş mahkeme açılan davada takipsizlik kararı vermişti. (Kısa Dalga)

Gündem