İbrahim Kalın açıkladı: Ukrayna'dan ilk tahıl gemisi yarın sabah yola çıkabilir

İbrahim Kalın açıkladı: Ukrayna'dan ilk tahıl gemisi yarın sabah yola çıkabilir
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna ile Rusya arasında sağlanan tahıl anlaşmasının hayata geçirilmesinde ilerleme kaydedildiğini açıkladı: İlk geminin yarın sabah yola çıkma ihtimali gözüküyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ukrayna'daki savaş nedeniyle silolarda bekletilen tahıla ilişkin Birleşmiş Milletler ile Türkiye'nin garantörlüğünde yapılan anlaşmayla ilgili konuştu. Kalın, "Müzakereler sürüyor. İlk geminin yarın sabah yola çıkma ihtimali gözüküyor" dedi.

Kanal 7 televizyonuna konuşan Kalın, İstanbul'da kurulacak ortak koordinasyon merkezinin ihracat rotaları üzerine çalışmalarını çok kısa süre içinde tamamlamasının beklendiğini de söyledi.

Dünyanın en önemli tahıl ihracatçıları arasında yer alan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, pandemi sonrası ortaya çıkan küresel gıda krizini derinleştirmiş ve fiyatları artırmış durumda. İstanbul'da geçen hafta Birleşmiş Milletler ile Türkiye'nin arabuluculuğunda varılan anlaşma ile Ukrayna silolarında bekletilen tonlarca tahılın Karadeniz üzerinden yeniden ihracatının başlaması planlanıyor. (Kısa Dalga)

Gündem