İbrahim Kalın YAŞ kararlarını açıkladı: Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti

İbrahim Kalın YAŞ kararlarını açıkladı: Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişti
YAŞ'ta alınan kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı: Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in görev süresi bir yıl uzadı. Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan yeni Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın verdiği bilgiye göre 30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay, general ve amiralliğe yükseltildi. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 313 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı

38 general amiral ve general kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in yaş haddi ve görev süresi de bir yıl uzatıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan yeni Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

Halen 264 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos itibarıyla 273 olacak.

Politika