İşkenceli gözaltına almayı savundular: Bakan yardımcısı paylaştı, Soylu retweetledi

İşkenceli gözaltına almayı savundular: Bakan yardımcısı paylaştı, Soylu retweetledi
Onur Yürüyüşünü takip eden AFP Muhabiri Bülent Kılıç'ın gözaltına alınırken olan fotoğrafını "Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor" sözleriyle paylaşan CHP Twitter hesabına AKP'lilerden tepki geldi.

Dün yapılan Onur Yürüyüşünü takip etmek isteyen AFP Fotomuhabiri Bülent Kılıç gözaltına alndı. CHP Kılıç'ın gözaltı fotoğrafını resmi twitter hesabından paylaştı.

CHP hesabından şu paylaşım yapıldı: "Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor. Kendi yaşam tarzlarının dışında hiç kimseye saygı duymayan, görevinin başındaki gazetecilere, farklı kimliklere bu zulmü reva gören zihniyeti kınıyoruz. Cumhuriyetimizin layık olduğu demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz…" 


CHP'nin bu paylaşımına AKP'lilerden tepki geldi. İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı, Muhterem İnce ve Tayyip Sabri Erdil twitter hesaplarından yapılan gözaltıyı savundu. 

Mehmet Ersoy "İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir... Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir." dedi. 

İsmail Çataklı da "Asıl biz vatandaşın huzur ve güvenliği için çalışan polisimize “zorba” diyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz" paylaşımını yaptı. 

Tayyip Sabri Erdil ise "Maalesef uzun süredir kontrol edemedikleri siyasal öfkeyle, devlete isyan eden ve başkaldıranlara kadar düşen… Ve görevini yapan Polise zorba diyen bu zihniyeti kınıyoruz… Emniyet teşkilatının hedef gösterilmesinide kınıyoruz." dedi.


Muhterem İnce de şu paylaşımı yaptı: "Kanuna, hukuka vandallıkla direnenleri değil, kanunu uygulama sorumluluğunu yerine getiren polisimizi zorbalıkla itham eden bu hukuk dışı zihniyeti kınıyoruz."




Gündem