İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı’nın kardeşinin dosyasındaki ayrıntılar: Gülen’in çağrısından sonra Bank Asya’ya para yatırmış

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı’nın kardeşinin dosyasındaki ayrıntılar: Gülen’in çağrısından sonra Bank Asya’ya para yatırmış
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşi Osman Çataklı hakkındaki FETÖ bağlantısı iddialarının iki dayanağı olduğu ortaya çıktı. Bunlardan ilki, 17 / 25 Aralık döneminde Fetullah Gülen’in çağrısı üzerine Bank Asya’ya yara yatırmak, ikincisi de FETÖ ile bağlantılı şirket ortaklığı.

İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşi Osman Çataklı’nın FETÖ ile bağlantısının, “Fetullah Gülen’in çağrılarından sonra Bank Asya’ya para yatırmak” ve “FETÖ’ye mali yardımda bulunan şirkette ortaklığının bulunması” olduğu iddia edildi.

T24’ten Tolga Şardan’ın yazısında, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İsmail Çataklı arasında başlayan ve ardından Bakan Süleyman Soylu’nun da dahil olduğu tartışmaya ilişkin bilgiler yer aldı.

Buna göre İsmail Çataklı’nın kardeşi Osman Çataklı, 17 / 25 Aralık sürecinde, Fetullah Gülen’in çağrılarından sonra Bank Asya’ya para yatırdı. Şardan’ın yazısında Osman Çataklı ile ilgili MASAK raporlarında şu tespitlerin yer aldığı aktarıldı:

"FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen ve örgüte finansal destek sağlayan Bank Asya'da hesabının bulunduğu, örgüt lideri Fetullah Gülen'in ve örgüte üye diğer kişilerin çeşitli basın - yayın ve sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile örgüte finansal destek sağlamak amacıyla yapılan çağrılardan sonra arttıran hesap olarak değerlendirilenler listesinde isminin geçtiği..."

FETÖ ile bağlantılı şirket ortağı

Yazıya göre Osman Çataklı’nın, FETÖ ile bağlantılı bir şirkette ortaklığı bulunuyordu. Şardan bu yöndeki iddiasını da yazısında şöyle aktardı:

“Dahası da var.

Osman Çataklı'nın FETÖ'yle "iltisaklı" bir şirketin ortağı olarak gözükmesi de hakkındaki FETÖ iddialarının ortaya çıkmasının diğer bir gerekçesi.

Çataklı'nın Çankırı'da mobilyacılık sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya 2004'te ortak olduğu bilgisi mevcut.

Bu bağlamda söz konusu firmanın, devletin kayıtlarındaki yeri ise, "FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenmiş banka, finans, dernek, vakıf ve eğitim kurumları ile bağlantılı olduğu değerlendirilen kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında yürütülen soruşturmalarda, bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle haklarında soruşturması veya kovuşturması yürütülenlerin de aralarında bulunduğu kişi, kurum ve kuruluşlar" listesinde yer alması.

Diğer bir değişle, FETÖ'yle iltisaklı olan bir işletmenin ortağı olması, Osman Çataklı'yı FETÖ soruşturmalarında şüpheli konumuna getirmiş durumda.”

Gündem