İçişleri Bakanı Soylu: Gara’ya giden HDP’li vekil Dirayet Dilan Taşdemir

İçişleri Bakanı Soylu: Gara’ya giden HDP’li vekil Dirayet Dilan Taşdemir
İçişleri Bakanı Soylu, Gara’ya giden HDP’li vekilin Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu söyledi ve “Aslında başka milletvekilleri de var” dedi.

Gara operasyonunun ardından yaptığı açıklamada “bir HDP’li vekilin Gara’ya gittiğini” söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber’de katıldığı programda bu vekilin HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu öne sürdü.

“Başka milletvekilleri de var” 

Soylu özetle şunları söyledi: "Aslında başka milletvekilleri de var. 2017’de terör örgütüne katılan biri, bizim iknamız sonucu geldi Türkiye'ye, adalete teslim oldu. Bunlar geldiği zaman terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır.  2017 yılında ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birisinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Kendisine bir telefon numarası veriliyor, HDP Siirt eski milletvekili Hatice Kocaman’a ait. Kocaman’ı arıyor diyor ki; ‘terör örgütüne katılmak istiyorum, sizin telefonunuzu bana verdiler.  Ardından onun yol göstermesiyle terör örgütüne katılıyor. Gara’da eğitimlerini alıyor. Gara’dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taştemir, HDP Ağrı milletvekili diyor. 

Gündem