İçişleri Bakanı Soylu: "Bir yılda 22 bin hakaret aldım"

İçişleri Bakanı Soylu: "Bir yılda 22 bin hakaret aldım"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl kendisine yönelik yapılan hakaretlerin çetelesini açıkladı. Soylu, “Yanlış söylemeyeyim 2020 yılında toplam 22 bin hakaret aldım” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl kendisine yönelik yapılan hakaretlerin çetelesini açıkladı. Soylu, “Yanlış söylemeyeyim 2020 yılında toplam 22 bin hakaret aldım.Hayatımda hiç şey yapamadığım küfürlerle karşı karşıyayım sosyal medyada ve ben İçişleri Bakanıyım” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum yaptı ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı. AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun Türkiye’nin ‘yalan haber konusunda’ başı çektiğine yönelik sözlerine yanıt veren Soylu, konuyu kendisine edilen hakaretlere getirdi. Sosyal medyada kendisine yönelik olarak yapılan hakaretlerin çetelesini açıklayan Bakan Soylu, şu bilgiyi verdi:

“Yani, yanlış söylemeyeyim 2020 yılında toplam 22 bin hakaret aldım. Ben İstanbul’da suçun önemli olduğu bir mahallede büyüdüm. Sarıgül mahallesi dediğiniz zaman İstanbul’da belli bir mahalledir. Bunun içinde ben ağzı açılmamış küfürler duydum. Hayatımda hiç şey yapamadığım küfürlerle karşı karşıyayım sosyal medyada ve ben İçişleri Bakanıyım. Yani ananıza, hanımınıza, çoluğunuza çocuğunuza, ailenize küfredildiği zaman. Yani biz bunu keyif için yapmıyoruz, böyle bir şey olabilir mi ya? Böyle bir şeyle karşılaşılabilir mi?”

Soylu en son annesine yapılan hakareti hatırlatarak, “İzmir’de adam. Hakikaten ben küfürün envai çeşidini duydum, çocukken hepimiz duyduk yani ben de öyle bir mahallede büyüdüm. Ben hayatımda ağzı açılmamış küfür duydum ve neticede. Yani sonuncusu hiçbir şey değil. Bu böyle katlanılabilir bir iş değildir. Bunun oluşturulan bir iklim sonucu meydana geldiğini ve bunun bir vesayet olduğunu iddia ediyorum” dedi.

(ANKA)

 

 

Gündem