Soylu: Sel nedeniyle ölenlerin sayısı 60'a yükseldi

Soylu: Sel nedeniyle ölenlerin sayısı 60'a yükseldi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sinop, Bartın ve Kastamonu’da selden vefat edenlerin sayısının 60 olduğunu, 15 kişinin ise henüz kimliklerinin belirlenemediğini söyledi. (GÖRÜNTÜLÜ)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sinop, Bartın ve Kastamonu’da selden vefat edenlerin sayısının 60 olduğunu, 15 kişinin ise henüz kimliklerinin belirlenemediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Soylu da Bozkurt'ta, karşılaştığı Kılıçdaroğlu’na afetzedelerle ilgili bilgi verdi. İçişleri Bakanı Soylu selden vefat edenlerin sayısının 60 olduğunu söyledi. 

Soylu, “İlk gelen ihbar sayısı 143’tü. Mükerrer olanlar. Teyzesi aramış. Annesi aramış. Ablası aramış. Ölenlerin sayısı şu an 60. Sinop, Bartın, ve Kastamonu’nun tamamı. Altmışın içerisinde 15 kişinin kimlikleri belirlenecek. Bu 15 kişi kayıpların içerisinde olabilir. Olmayabilir de” dedi.

Bakan Soylu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Köy yolu kapalı olduğu için köye de ulaşamıyorlar siz onları kayıp saymıyorsunuz?” sorusuna, “Oraya ulaşıyoruz. Helikopterle gidiyoruz. Orada herhangi böyle bir kayıp yok” cevabını verdi.




(ANKA)

Gündem