İçişleri Bakanlığı, Reuters'ı yalanladı: Büyükelçiliklere uyarı mesajı gönderilmedi

İçişleri Bakanlığı, Reuters'ı yalanladı: Büyükelçiliklere uyarı mesajı gönderilmedi
İçişleri Bakanlığı, Reuters'ın İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da gerçekleşen bombalı saldırının ardından bazı batılı ülkelerin büyükelçiliklerinin yeni saldırı ihtimallerine karşı uyarıldığı haberini yalanladı.

İngiliz haber ajansı Reuters, "Türkiye'deki büyükelçiliklerin saldırı uyarısında bulunduğunu" yazdığı bir haber yayınlamıştı. Haberde, "En az iki Batı ülkesinin büyükelçisi başkent Ankara’da yeni güvenlik tehdidi uyarısında bulunurken İstanbul’un kalbinde düzenlenen bombalı terör saldırısından iki hafta sonra Sırbistan da vatandaşlarının ülkeye gitmemeleri konusunda uyardı" ifadeleri kullanılmıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

VoA Türkçe'nin haberine göre, İçişleri Bakanlığı, Reuters haber ajansı tarafından servis edilen ve bazı Batılı ülkelerin büyükelçilikleri ve bir kuruluşun Ankara'daki yeni güvenlik tehditlerine karşı uyarıldığı yönündeki habere atıfta bulunarak, istihbarat birimlerince gönderilmiş böyle bir uyarı mesajı bulunmadığını açıkladı.

Reuters dün, İstanbul'da İstiklal Caddesi’nde yaşanan bombalı saldırıdan iki hafta sonra, bazı Batılı ülkelerin büyükelçiliklerin ve bir büyük uluslararası kuruluşun Ankara'daki yeni güvenlik tehditlerine karşı uyarıldığını bildirmişti. Haberde, Sırbistan’ın vatandaşlarından Türkiye’ye seyahat etmemelerini istediği de kaydedilmişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlanan haberde, konunun hassasiyeti nedeniyle isimlerinin verilmemesini isteyen üç Batı Avrupa ülkesinin büyükelçiliği ve bir büyük uluslararası kuruluşun yetkililerinin Reuters haber ajansına, Türk makamları tarafından olası tehditlere karşı uyarıldıklarını söylediği ifade edilmişti.

Reuters, söz konusu uluslararası kuruluşun, personeline gönderdiği elektronik postada, militanların misilleme amaçlı olası saldırıları nedeniyle alışveriş merkezleri, otobüs durakları ve havaalanlarındaki risklere dikkat çektiğini yazmıştı.

Bu arada Sırbistan'ın Tanjug haber ajansı da dün, Dışişleri Bakanı Ivica Daciç'in, vatandaşların olası saldırılar nedeniyle önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye ve özellikle Ankara'ya seyahat etmekten kaçınmaları gerektiği yönündeki sözlerini aktardı.

Daciç Tanjug'a yaptığı açıklamada, Ankara’dan gelen bilgilere atıfta bulunarak, "Güvenlik teşkilatlarından aldığımız bilgiye göre önümüzdeki birkaç hafta içinde terör saldırılarının beklenebileceği konusunda vatandaşları uyarmak istiyorum" dedi.

Uyarının Türkiye'nin diğer bölgeleri için de geçerli olabileceğini dile getiren Daciç, Sırp vatandaşları, acil ihtiyaçları olmadıkça seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Gündem