İçişleri'nden CHP'li Bakan hakkında suç duyurusu

İçişleri'nden CHP'li Bakan hakkında suç duyurusu
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün elinde olması gereken bilgilerin satıldığını iddia etmişti.

İçişleri Bakanlığı, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakan sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, "Teröristlerin ayakkabı numarasını biliyorduk. Şimdi tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm kimlik bilgilerini biliyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün elinde olması gereken bu bilgiler çalınmış mıdır? Satılmış mıdır?" demişti.

Halktv.com.tr'de yer alan habere göre, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, bu açıklaması nedeniyle Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Ersoy, şunları belirtti: "MERNİS bütün milletimizin gurur duyabileceği dünyanın en güvenli sistemlerinden biridir. Defalarca açıklama yapmamıza rağmen aynı yalan ve yanlışlarda ısrar eden Murat Bakan'a cevabımızdır.

“MERNİS altyapısında bulunmayan bir takım sorgulama bilgilerinin, MERNİS bilgisiymiş gibi sunulması en basitinden sisteme ve verilen emeğe saygısızlıktır. Kasıtlı olarak bu tür dezenformasyon bilgileri yayan ilgiliyi kınıyor ve hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Gündem