İçkili araba kullanıp, gaz borularını patlattı, sarhoş olduğu bara dava açıyor

İçkili araba kullanıp, gaz borularını patlattı, sarhoş olduğu bara dava açıyor
Kanada'da dört evi havaya uçuran patlamaya yol açan kazada içkili araç kullanmaktan hüküm giyen Kanadalı bir kadın, kendisine içki servis eden bara dava açtı.

Ontario'daki London şehrinde 2019'da büyük bir patlama oldu. Patlamada 7 kişi yaralanmış ve 4 ev hasar görmüştü. Patlamanın nedeni ise Daniella Leis isimli kadının 450 Woodman Caddesi'ndeki bir eve arabasıyla çarpıp gaz hattını kırmasıydı. Leis, 13 milyon Kanada dolarıyla 20 milyon Kanada doları (ABD doları cinsinden 9,8 milyonla 14,7 milyon dolar) arasında zarara neden olmuştu. Aalkollü araç kullanma suçlamasını kabul eden Leis, 2021'de üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Independent Türkçe'nin haberine göre Leis şimdi de Ovations Ontario Food Services adı şirkete dava açmaya çalışıyor. Leis, kendisine yönelik davadaki bireysel sorumluluğun bir kısmını da içki satan şirketin ve barın üstlenmesi gerektiğini savunuyor. Dava dilekçesinde Leis'in kaza ğünü sarhoş olduğu, dolayısıyla mağdurlara verilen her türlü zarara İçki Ruhsatı Yasası'na aykırı davranan barın katkı sağladığı" belirtiliyor. Şirket iddialara henüz yanıt vermedi. Ovations'ın, kadının alkollü olduğunu bildiği halde alkol servisi yaptığı, alkol servisi yapan personeli eğitmediği ya da denetlemediği ve "kârı güvenliğin üstünde tuttuğu" iddia ediliyor.

(Kısa Dalga)

Yaşam