İdare hukukçusu profesör yanıtladı: TÜİK'e dava açılabilir

İdare hukukçusu profesör yanıtladı: TÜİK'e dava açılabilir
Hukukçu Metin Günday, TÜİK'in enflasyon verilerine ilişkin olarak uğranılan zararların tazmini için mağdur tarafların dava açabileceğini söyledi.

Kısa Dalga - TÜİK'in enflasyon verilerinin doğru açıklanmadığına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Sosyal medyada Hukuk Profesörü Timuçin Köprülü, enflasyon verilerinin yanlış açıklanmasına karşı karşı zararı uğraya tarafların dava açıp açamayacağını idare hukukçularına sordu.

Sosyal medyada hesabından paylaşım yapan Köprülü, "İdare hukukçusu meslektaşlara bir soru: Gerçek enflasyon rakamları bir gün ortaya çıktığında milyonlarca işçinin, memurun, emeklinin maaşlarının eksik ödenmesi nedeniyle zararlarının giderilmesi için dava açması mümkün müdür?" sorusunu yöneltti.

Köprülü'nün paylaşımına idare hukukçusu Prof. Dr. Metin Günday'dan yanıt geldi. Günday, "Şu kadarını söyleyeyim: Gerçek rakamlar kullanılmayarak TÜİK'ce yapılan enflasyon hesaplaması (ağır) hizmet kusurlu bir idarî eylemdir. Bu eylemle bağlantılı olarak kamu görevlileri/memurların maaşlarında düşük artış oranı belirleyen idarî işlem(ler) nedeniyle uğranılan zararların tazmini istemiyle idarî yargıda dava açılabilir.İdarî yargı böyle bir davayı hangi yönde karara bağlar, bunu bilmem mümkün değil" dedi.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem