İddia: Adı SBK ile anılan Ersoy Dede TRT ekranından alındı

İddia: Adı SBK ile anılan Ersoy Dede TRT ekranından alındı
Sezgin Baran Korkmaz ile çıkar ilişkisi bulunduğu iddia edilen gazetecilerden Ersoy Dede'nin TRT Ana Haber sunuculuğundan men edildiği öne sürülüyor. Son yayınında “Nasipse yarın akşam burada buluşmak üzere” diyen Dede ise yıllık izinde olduğunu söyledi.

ABD'de kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarından yargılanmaya hazırlanan Sezgin Baran Korkmaz ile çıkar ilişkisi bulunduğu iddia edilen gazetecilerden Ersoy Dede'nin, TRT ekranından men edildiği öne sürüldü. İddiaya göre, TRT Ana haber sunucusu Ersoy Dede görevinden alındı.

Dede, 27 Temmuz çarşamba günkü yayında iki kez “Nasipse yarın akşam burada buluşmak üzere” demişti. Ancak o tarihten bu yana ekrana çıkmadı. Odatv ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er'in sahibi olduğu Superhaber.tv sitesi, Dede'nin görevden alındığını yazdı.

'ARTIK YOKSUN' İDDİASI

Odatv'deki habere göre, TRT binasına giden Dede'ye "Bugün sen yoksun" dendi ve Sezgin Baran Korkmaz ile yakınlığı nedeniyle TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı tarafından ekran yasağı kondu. TRT 1'de Ersoy Dede'nin yerine haberleri dün akşam Canan Yener Reçber sundu.

Superhaber.tv sitesi de "TRT yönetiminin Ersoy Dede’ye ‘Artık Ana Haber’de yoksun’ dediğini" yazdı.

'DELİ SAÇMASI, İZİNDEYİM'

Ersoy Dede ise Odatv'ye yaptığı açıklamada “Nasipse yarın akşam burada buluşmak üzere” dediği yayına rağmen, yıllık izne çıktığını söyledi. "Sezgin Baran Korkmaz" iddiasıyla ilgili "Deli saçması" diyen Dede, "İzindeyim. Birkaç gün evdeyim. Olağanüstü bir durum yok. Normal senelik izindeyim. Eşimle tatil planlamasını beraber yaptık. İzin kullandığımız oluyor” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem