AKP'li vekiller 'adap' dersi istedi, Bakan Özer'in yanıtı ortamı gerdi: Müfredata cari açık dersi konunca cari açık kapanmıyor

AKP'li vekiller 'adap' dersi istedi, Bakan Özer'in yanıtı ortamı gerdi: Müfredata cari açık dersi konunca cari açık kapanmıyor
Kızılcahamam kampında bazı AKP'li vekiller müfredata adap ve ahlakla ilgili dersler konmasını istedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Müfredata cari açık dersi konulunca cari açık da kapanmıyor" diye yanıt verince bazı vekiller salonu terk etti.

AKP'li milletvekillerinin, parti yönetimine, “Sahada vatandaşlardan gelen pek çok talep ve şikâyetler oluyor. Bazı bakanlıkların kapılarının bizlere kapalı olduğunu, görüşme taleplerimize çoğu kez cevap dahi verilmediğini görmek, bizleri üzüyor” şeklinde sitemde bulundukları ifade edildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu imzalı kulis habere göre bunun son örneği Kızılcahamam Kampı'nda yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in sunumunun ardından söz alan AKP’li milletvekilleri, eğitim sistemiyle ilgili eleştirilerini iletti. Bazı milletvekilleri “Acaba müfredata ahlak ve adap ile ilgili ders mi konulsa” önerisini getirdi.

Özer’in bu soruya, “Müfredata cari açık dersi konulunca cari açık da kapanmıyor” şeklinde yanıt verdiği ve bu sözler üzerine bazı vekillerinin “salonu terk ettiği iddia edildi.

AKP’li vekillerin, “üslup tepkisi” üzerine AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da Bakan Özer’i “uyardığı” kaydedildi.

HABERİN TAMAMI

Politika