İddia: AKP’li belediye başkanı makam odasında kadın çalışanı taciz etti

İddia: AKP’li belediye başkanı makam odasında kadın çalışanı taciz etti
Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, makam odasında çalışanı G.Y.’yi taciz ettiği iddialarının ardından görüntülerin ortaya çıkması üzerine “Taciz falan yok, kendisi kızım gibidir” dedi.

Mardin’in Yeşilli ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in belediye çalışanı G.Y.’yi makam odasında taciz ettiği görüntüler güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Halk TV’nin haberine göre 2023 yılında kaydedilen görüntülerde 57 yaşında ve yedi çocuk babası olan Hayrettin Demir, 25 yaşındaki G.Y.’ye sürekli sarıldığı görülüyor.

Görüntüler ortaya çıkınca mağdur G.Y.'nin görevine son verildi

Kimliği belirsiz kişiler tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler, kısa süre içerisinde ilçe halkı arasında dilden dile dolaşırken, Demir hakkındaki söylentiler belediye kaynakları kullanılarak bastırıldı. Söz konusu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, tacize maruz kalan G.Y.’nin belediyedeki görevine son verildi ve başka bir belediyede görevlendirildiği öğrenildi.

"Baba-kız ilişkisi" savunması

Söz konusu görüntüler hakkında konuşan Hayrettin Demir, görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul ederken, hareketlerinin taciz olarak nitelendirilemeyeceğini belirtti. G.Y. ile arasında baba-kız ilişkisi olduğunu belirten Demir, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından G.Y.’nin başka bir belediyede görevlendirilmesini ise “normal bir prosedür” olarak değerlendirdi. (Kısa Dalga)

Gündem