İddia: Biden Obama'ya '2024'te yeniden aday olacağım' dedi

İddia: Biden Obama'ya '2024'te yeniden aday olacağım' dedi
ABD Başkanı Joe Biden, 2024'teki başkanlık seçimlerinde aday olmayı planladığı belirtildi. İddiaya göre Biden, bu niyetini önceki hafta Beyaz Saray'da ağırladığı eski başkan Barack Obama'ya da iletti. Biden, 2024'te 82 yaşında olacak.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 2024'te düzenlenecek başkanlık seçimlerinde yeniden aday olma kararı aldığı belirtiliyor. Amerikan basınına göre Biden, geçtiğimiz haftalarda biraraya geldiği eski başkan Barack Obama'ya 'yeniden aday olmayı planladığını' söyledi. Biden'ın, 2024 seçimlerine girmeyi planlayan Donald Trump'ı Demokrat Parti içinden yenilgiye uğratabilecek tek ismin kendisi olduğuna inandığı belirtildi.

'DEMOKRAT PARTİ İÇİNDE TRUMP'A BAŞKA KİMSEYE GÜVENMİYOR'

ABD merkezli The Hill sitesi, haberini Biden-Obama görüşmesi hakkında bilgi sahibi iki kaynağa dayandırdı. Kaynaklardan biri, "Biden aday olmak istiyor ve açıkça, herkese bunu söylüyor" dedi. Kaynak, "Trump'ı yenebilecek tek kişinin kendisi olduğuna inandığını düşünüyorum. Demokrat Parti içinde Trump'ı yenilgiye uğratabilecek başka kimse olmadığını düşünüyor ve sanıyorum ki, en önemli faktör bu" diye konuştu.

Biden yakın olduğu belirtilen üçüncü bir kaynak ise The Hill'e yaptığı açıklamada "Ne düşündüğünü bilmek istiyorsanız, size muhtemelen söyleyecektir. Topu pek iyi saklamıyor. Benim edindiğim tüm izlenimler, yeniden aday olmayı planladığı yönünde. Donald Trump'ı kimin yenilgiye uğratabileceği konusunda sahici endişeleri var" dedi.

Beyaz Saray, The Hill sitesinin Obama görüşmesine dair iddiası hakkındaki soruları yanıtlamazken, Biden'ın bu konuda geçmişte yaptığı açıklamalara işaret etti. Biden son olarak geçtiğimiz ay Brüksel'de yaptığı basın toplantısında '2024 yılında Trump kendisine karşı yarışmak isterse çok şanslı olacağını' söylemişti.

EN YAŞLI BAŞKAN

ABD'de Biden'ın destek oranlarındaki azalma kadar yaşı da tartışma konusu. 2020 seçimlerini kazandıktan sonra başkanlık koltuğuna oturduğunda 78 yaşında olan Biden, ABD'de göreve gelen en yaşlı başkan olmuştu. İkinci bir dönem aday olup seçimleri kazanması halinde, 82 yaşında olacak.

DESTEK ORANLARI DÜŞÜYOR

CNBC'nin geçtiğimiz hafta yayımladığı bir ankete göre, Amerikan halkının yüzde 38'i Biden'ın başkanlık performansını onaylarken, yüzde 53'ü onaylamıyor. Ekonomi özelindeyse, Biden'ın destek oranı yüzde 35'te kalıyor, halkın yüzde 60'ı ekonomi yönetiminden memnun olmadığını söylüyor. (Kısa Dalga)

Dünya