İddia: Boris Johnson başkanlığa geri dönebilir

İddia: Boris Johnson başkanlığa geri dönebilir
İngiliz gazetesi Daily Mail'in aldığı kulisleri yazdı. Rishi Sunak yönetiminden memnun olmayan partililer, Boris Johnson'ın geri dönmesini istiyor. Boris Johnson ise şu anda bir kitap yazıyor.

İngiltere'de gelecek seçimleri Muhafazakar Parti'nin kaybedebileceği konuşulurken, iktidar partisi milletvekillerinin eski Başbakan Boris Johnson'ı geri getirmeyi düşündükleri iddia edildi.

Oksijen'in Daily Mail'in haberine göre gazeteye konuşan birçok Muhafazakar milletvekili, partiyi bir seçim hezimetinden kurtarmanın tek yolunun Johnson'ı geri getirmek olduğuna inanıyor.

Daily Maile'e göre Rishi Sunak'ın Muhafazakar düşmanları, Suella Brevarman'ın İçişleri Bakanlığı görevinden alınması ve Göç Bakanı Robert Jenrick'in, Başbakan'ın Ruanda planını kurtarma girişimlerinin ardından istifa etmesiyle yönetimini istikrarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Milletvekilleri, Muhafazakâr Parti'ye desteğin azaldığını ve pek çok seçmenin Nigel Farage'ın Brexit Partisi'nin halefi olan Reform Partisi'ne yöneldiğini gösteren anket rakamları karşısında paniğe kapılmış durumda. Ayaklanmayı düşünen Muhafazakarlar, Johnson'ın, Farage'ı etkisiz hale getirecek çekim gücüne sahip tek Muhafazakâr olduğunu savunuyor. Ticaret Bakanı Kemi Badenoch da milletvekilleri arasında önde gelen bir diğer aday olarak ortaya çıktı.

hnson'ın sözcüsü ise siyasi hedefleri hakkında bilgi vermese de, "Boris Johnson şu anda bir kitap yazıyor ve Hükümeti destekliyor" ifadelerini kullandı. (Kısa Dcalga)

Dünya