İddia: Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşına bağırmış, feminist politikalarından rahatsızım demiş

İddia: Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşına bağırmış, feminist politikalarından rahatsızım demiş
Reuters'ın 3 NATO yetkilisine dayandırdığı haberinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO zirvesinde İsveçli mevkidaşı Ann Linde'a karşı sesini yükselttiği belirtiliyor.

Türkiye'den Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusu yapmasına itirazlar gelmeye devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hafta sonu gerçekleşen NATO zirvesinde İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'a karşı sesini yükselttiği iddia edildi.

Reuters haberin kaynağı üç NATO diplomatı protokolde yaşanan durumun "utanç verici" bir kırılma olduğunu söyledi.

Başka bir diplomat ise, “Bizim için tarihi bir andı ama Çavuşoğlu, Linde’nin ‘feminist politikasından’ rahatsız olduğunu ve çok fazla drama getirdiğini söyledi” dedi. Diplomat odada bulunan birçok kişinin ‘gerginliği artırmamak için sessizliği tercih ettiğini’ söyledi.

"UTANÇ VERİCİYDİ"

T24'te yer alan Reuters haberine göre, konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmaması şartıyla konuşan diplomat, “Türk meslektaşımızın ne istediğini, yani gerçekten istediğini anlamaya çalışıyorduk. Utanç vericiydi” dedi.

Reuters’a konuşan Türk bir kaynaksa, Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin tutumunu ‘saygılı bir şekilde özetlediğini’ söyledi.

Kaynak, “Finlandiya’dan gelen açıklamalar özenle hazırlanmışken, İsveç’in yorumları NATO üyelik hedefine yardımcı olmuyor” dedi. (Kısa Dalga)

Dünya