İddia: Derya Yanık’ın 6284’e sahip çıkması bazı AKP’lileri rahatsız etti

İddia: Derya Yanık’ın 6284’e sahip çıkması bazı AKP’lileri rahatsız etti
AKP’nin erkek üye ve yöneticilerinin, Aile Bakanı Derya Yanık’ın açıklamalarının ittifaka zarar vereceğini belirttiği ileri sürüldü.

Yeniden Refah Partisi’nin, AKP ile ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’da değişiklik yapılmasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın itirazı AKP’de kaşların çatılmasına yol açtı.

Yeniden Refah Partisi sözcüleri, AKP’yle görüşmelerde 6284 sayılı kanunda değişiklik istediklerini ve AKP’nin de yeşil ışık yaktığını söylemişti. Ancak Yanık “Tartışmaya açılması dahi kabul edilemez” demişti.

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise görüşmeleri yürüten isim olarak talebi olumlu karşılamıştı.

Diken’de yer alan habere göre, karşılıklı açıklamalar sonrası aralarında eski ve yeni bakanların, AKP’li milletvekillerinin de olduğu Whatsapp gruplarında Yanık’a tepkiler yükseldi.

Özellikle partinin erkek üye ve yöneticileri Yanık’ın açıklamalarının ittifaka zarar vereceğini dile getirdi.

Genel merkeze de ulaşan tepkiler arasında Yanık’ın bu konuda konuşmaması gerektiği, sözlerinin AKP’ye zarar verdiğine dair görüşler yer aldı.

Öte yandan ittifakın Yanık’ın açıklamalarıyla zora girdiğini ve ittifak halinde bazı isimlerden vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren partililer olduğu ileri sürüldü.

Parti genel merkeziyse tarafları uyararak seçim sürecinde dikkatli bir dil kullanılmasını istedi. AKP’li yöneticiler partililerin bulunduğu gruplara “YRP’yle görüşmeler olumlu sonuçlanmaya yakın. Bir sorun yok, sakin olalım” mesajları gönderdi. (Kısa Dalga)

Politika