İddia: Erdoğan, Gaye Erkan ile görüşecek... Üç seçenek masada

İddia: Erdoğan, Gaye Erkan ile görüşecek... Üç seçenek masada
TCMB Başkanı Erkan hakkında babası Erol Erkan'ın bir banka personelini işten çıkardığı iddiası gündeme geldikten sonra, ortaya saçılan başkaca Gaye Erkan gündemleri "Merkez Bankasında neler oluyor?" sorusunu gündeme getirdi. İddialara göre Erdoğan Gaye Erkan ile görüşecek ve masada üç seçenek var.

Gaye Erkan yirmi gündür ABD'de... Aile açıklama yaparak iddiaları reddetse de yeni iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Hafize Gaye Erkan yaşanan olayların ardından ilk kez bir araya gelecek.

Babacan'ın yazısının ilgili kısımları şöyle:

Bizi daha çok olayın AKP siyasetindeki karşılığı ilgilendiriyor. Erkan’ın önce ekonomi üst yönetimiyle ardından da en geç yarına kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bu konuyu ayrıntılı olarak görüşmesi bekleniyor

AKP’de seçenekler olarak…

  • İddialar üzerine Erkan’ın ekonomi yönetimine zarar vermemek için istifasını isteyebileceği ve Cumhurbaşkanının bunu işleme koyacağı
  • Cumhurbaşkanının hemen karar vermek yerine bir süre bekleyip görev değişikliğini daha sonra yapacağı
  • En az ihtimal olarak da Erkan’ın yaptığı yanlışları onarıcı hareketlerden sonra görevinde kalmasına izin verileceği konuşuluyor.

AKP’liler şaşkın

AKP’li siyasetçiler hayal kırıklığına uğramış durumda. Hele yerel seçim öncesi hiç işlerine gelmedi. Çok iyi tanımadıkları Erkan’ın özel hayatı ve kişiliğiyle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını, sadece uygulanan ekonomik politikalardaki duruşunu beğendiklerini, ancak özel hayatı ve kişisel hırsının yarattığı sonuçları şaşkınlıkta izlediklerini dile getiriyorlar. Tek kaygı, ekonomi politikalara ve başlatılan yeni sürece zarar verilmesi. Böylesine üst düzey bir bürokrat belirlerken, sadece CV’ye bakmanın yeterli olmadığı, kişilik ve duruş gibi unsurların önemli olduğu anlaşılmış, geç de olsa…"

Gündem