İddia: Erdoğan'ın gelişi öncesi Hatay’da depremzedelerin çadırlar kaldırıldı

İddia: Erdoğan'ın gelişi öncesi Hatay’da depremzedelerin çadırlar kaldırıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'a gidişi nedeniyle depremzedelerin çadırları söküldü. Hataylı yurttaşların iddiasına göre, "Cumhurbaşkanı geliyor" denilerek çadırlar kaldırıldı.Çadır sökümü

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıl dönümü yaklaşırken, Erdoğan depremde büyük yıkım yaşanan Hatay'a gitti.

Hatay’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi açılış töreni ve Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı için kente giden Erdoğan'ın gelişi öncesi çadırların söküldüğü iddia edildi.

Depremden 15 gün sonra da Erdoğan’ın kullanacağı güzergahta asfalt çalışması yapılmıştı.

Evrensel Gazetesi'nin haberine göre şimdi de depremzedelerin çadırları söküldü.

İsmailiye Mahallesi Çağlayan Caddesi’nde çadırları kaldırıldığı için Evrensel'e ulaşan yurttaşlar 'Vali istediği için ve Cumhurbaşkanı geliyor' diye çadırlarının zorla kaldırıldığını ifade etti.

Bir yurttaş, “Deprem olduğunda insanlar evlerinin önündeki çadırlara geçiyorlar. Deprem olduğunda devletin bir toplanma alanı var mı? Deprem olduğunda şuraya gelebilirsiniz diyorlar mı? Şimdi evine giremeyecek olan bu insanlar nerede barınacak?” diye tepki gösterdi. (Kısa Dalga)

Gündem