İddia: Gökhan Zan AKP'yi reddetmiş

İddia: Gökhan Zan AKP'yi reddetmiş
AKP'nin İYİ Parti'ye katılıp milletvekili adayı gösterilen eski futbolcu Gökhan Zan'ı partiye katılmaya ikna edemediği öne sürüldü.

Yaklaşan seçimler öncesi partiler kamuoyunda öne çıkan isimleri partilerine katma çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'daki durumu ülke gündemine taşıyanlardan biri olan Gökhan Zan dün İYİ Parti'ye katıldı.

Zan, partiden milletvekili adayı da olacak. AKP'nin futbolcuyu partiye katılması için ikna etmeye çalıştığı ancak başarılı olmadığı belirtildi.

'AKP yoğun baskı yaptı'

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, AKP'nin Zan girişimini bugünkü yazısında aktardı:

"İYİ Parti lideri Meral Akşener, Hatay'da kucaklaştığı Gökhan Zan ve eşi Müge ile önceki gün görüştü ve partiye davet etti. Zan iki saat düşünmek için Akşener'den izin istedi.

Sonra da kararını verdi, grup toplantısına katılacağını Akşener'in danışmanı üzerinden iletti. Bu arada Gökhan Zan'ın İYİ Parti'ye katılacağını öğrenen iktidar cenahı da harekete geçti.

Zan'ın AKP'ye katılması için yoğun baskı yaşandı. Bu arada milli futbolcu 'korumaya' alındı. Dün sabah saatleri... Zan sürecini yakından takip ettiğini bildiğim bir siyasetçiyi aradım ve sanki bir casusluk filmindeymişim hissi uyandıran cümleler kurdu.

Önce, 'Bilmiyorum' dedi... Sonra da 'Aman! Grup toplantısına giderken paylaşım yap' cümlesini kurdu ve anlatmaya başladı. Rozet takılacağı kesindi ama yine de ihtiyatlıydı. Son dakika bir müdahaleden ve 'iknadan' endişeliydi. Biraz sonra telefonum çaldı ve 'Araca bindi, gidiyor' dedi. Sonrasını izlediniz!" (Kısa Dalga)

Politika