"Yakın çevresinin" iddiası: HDP seçmeni yüzde 60-70 düzeyinde Mansur Yavaş'a destek veriyor

"Yakın çevresinin" iddiası: HDP seçmeni yüzde 60-70 düzeyinde Mansur Yavaş'a destek veriyor
“HDP seçmeni Mansur Yavaş’a oy vermez” yorumlarına karşılık Yavaş’ın yakın çevresinin iki araştırma şirketinin çalışmalarının son bir yıllık ortalamasını çıkardığı belirtildi. İddiayı köşesine taşıyan HaberTürk yazarı Kübra Par, Mansur Yavaş’ın yakın çevresinden bir bilgilendirme notu aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın son bir yılın ortalamasına göre HDP seçmeninden yüzde 60-70 oranında oy aldığı iddia edildi.

İddiayı köşesine taşıyan HaberTürk yazarı Kübra Par, Mansur Yavaş’ın yakın çevresinden bir bilgilendirme notu aldığını belirtti.

Par’ın aktardığına göre, notta şöyle yazıyordu:

“Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki tutumu en başından beri belli ve net biliyorsunuz. Defalarca bu konuda açıklama yapıldı. Bu duruşa rağmen, belirli kesimler nezdinde Sayın Başkanımızı kötü gösterme girişimleri adeta infaz boyutuna geldi. 'HDP seçmeni Mansur Yavaş’a oy vermez' başlıklı yapılan siyasi açıklamalar ve bazı TV yorumları adeta belli çevrelerce linç kampanyasına dönüşür hale geldi. Bu yüzden, aşağıda 2 farklı araştırma şirketinin 'HDP seçmeninin son bir yıllık tercihleriyle ilgili' sonuçlarını size bilgi mahiyetinde iletiyorum. Son 1 yılın ortalaması, Erdoğan-Yavaş senaryosunda HDP seçmeni %60-%70 düzeyinde Mansur Yavaş'a destek veriyor.”

Kübra Par, anketi yapan şirketlerin Panorama TR ve Metropol olduğu bilgisini de verdi.

Kürt seçmen araştırmasında Mansur Yavaş’ın oyu yüzde 2,1 çıkmıştı

Spectrum House Araştırma Merkezi’nin iki gün önce yayımladığı “Kürt Seçmen Eğilimi raporu”nda yer alan veriler ise farklı sonuçlar ortaya koymuştu.

Rapora göre, “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi adaya verirsiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 74,3’ü “HDP'nin adayına” yanıtını vermişti. Mansur Yavaş'a verilen destek ise yüzde 2,1 olarak ölçülmüştü.

Aynı raporda “Cumhurbaşkanlığı seçimi için Millet İttifakı'nın çatı adayı sizce kim olmalı" sorusuna ise katılımcıların yüzde 9,1’i Mansur Yavaş demişti.

Cumhurbaşkanlığı 2. turu için Erdoğan-Yavaş senaryosunda ise oy oranları şöyle olmuştu:

Mansur Yavaş yüzde 34,8

Recep Tayyip Erdoğan yüzde 11,9

İkisine de vermem yüzde 42,4

Kararsızım yüzde 6,8

Oy kullanmayacağım yüzde 3,5 (Kısa Dalga)

Politika