İddia: İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı'nı 'Polat neden gözaltına alınmıyor' diye aradı

İddia: İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı'nı 'Polat neden gözaltına alınmıyor' diye aradı
Haklarında 27 Eylül'de soruşturma başlatılan, 4 Ekim'de MASAK rapor hazırlan ve 1 Kasım'da gözaltına alınan Dilan Polat, Engin Polat çiftinin gözaltına alınmadığı süreçte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a telefon açtığı iddia edildi.

Polat çiftinin gözaltı sürecinin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a telefon etmesiyle başladığı öne sürüldü.

10Haber'den Hazar Dost'un haberine göre, haklarında bir çççok iddia olduğu halde gözaltına alınmayan çift için İstanbul Emniyet’inden üst düzey müdürler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bilgi verdi. Yerlikaya durumu öğreneceğini söyleyerek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile konuştu. Yerlikaya ve Tunç arasındaki görüşmenin ardından Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve 20 kişi 1 Kasım’da gözaltına alındı.

MASAK’ın hazırladığı 4 Ekim tarihli ön raporda Polatlar’ın şirketlerinde belirsiz hesap hareketleri tespit edilmiş ve “İnternet mecralarındaki satışların gerçekliği, ilişkili kurumlar adına alınan POS’lar üzerinden başta kredi kartı dolandırıcılığı, yasa dışı bahis şüphelerinin bulunması nedeniyle, söz konusu şüphelerin izalesinin ilgili banka ve ödeme kuruluşlarından alınan verilerin incelenmesi ile mümkün olabileceği; ileri inceleme sonuçlarının ayrıca ele alınması gerektiği” belirtilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem