İddia: İmamoğlu 'Atatürk Havalimanı'na açacağız' deyince hemen yıkıma geçildi

İddia: İmamoğlu 'Atatürk Havalimanı'na açacağız' deyince hemen yıkıma geçildi
İYİ Partili Ali Kıdık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Atatürk Havalimanı'nı açacağı" demesi üzerine hemen yıkım talimatı verildiğini iddia etti.

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, Atatürk Havalimanı'nın yıkımı ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Kıdık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Atatürk Havalimanı'nı 2023 sonrası açacağız” ifadelerini kullandıktan sonra yıkımın başladığını ve hızlandırıldığı açıkladı.

Kıdık'ın paylaşımı şu şekilde:

"Atatürk Havalimanı yıkım işinin hızlandırılması talimatı sözlü olarak verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı @ekrem_imamoglu'nun “2023 sonrası Atatürk Havalimanını açacağız” sözlerinden sonra sözlü olarak “yıkın” talimatı geldiğini öğrendim. Yazık"

Kıdık, aynı zamanda ANKA Haber Ajansı'na da konuştu.

Kıdık'ın cümleleri ise şu şekilde:

'HAVALİMANIYLA İLGİLİ SATIŞ GÖRÜŞMELERİ VAR ŞU ANDA'

Benim, ilk defa bugün burada size açıklayacağım önemli bir husus var. Biliyorsunuz İstanbul Havalimanı yapıldı ve Atatürk Havalimanı'ndan uçuşlar durduruldu. Şimdi İstanbul Havalimanı'yla ilgili önemli bir gelişme var. Türkiye'nin ekonomik durumu belli. Paraya ihtiyacı var. Dolayısıyla sıcak para girmesi lazım ülkeye. Bu anlamda da İstanbul Havalimanı, bunun için en iyi örnek. Yani daha doğrusu satılabilecek örneklerden birisi. Havalimanıyla ilgili satış görüşmeleri var şu anda. AUH diye bir, Abu Dabi Havalimanı işleticisi var. Bu havalimanı işletmecisi, İstanbul Havalimanı'yla ilgili görüşmeler yapıyor, satın almak üzere.

'FİRMAYA ‘BEN BURAYI TAMAMEN YOK ETTİM’ DİYECEKLER'

Buraya kadar, her şey olabilir, satılabilir, yeni ortak alınabilir diye düşünebiliriz. Fakat onun arkasında ne var? Adam garanti istiyor. Diyor ki 'Burada, Avrupa yakasında başka bir havalimanı olmayacak’. Dolayısıyla buraya kazma vurup, oradaki müşteriye, Abu Dabi müşterisine diyecekler ki 'Bakın, ben burayı artık tamamen yok ettim, dolayısıyla sana burada garanti veriyorum ve sen gel buraya, al’.

'BURAYI ALAN THY’NİN DE ÜZERİNEDE ÇÖKECEK'

Bunun arkasından başka bir şeyler gelecek. Ne gelecek? Havalimanı işleticileri, özellikle işlettikleri havalimanlarında, o ülkenin yerli hava yolu şirketini satın alırlar. Mesela Abu Dabi’de Etihad var. Aynı zamanda oranın havalimanını işletilir. Katar'da, Katar Havalimanı’nı işleten Katar Airway's var, bunun gibi. Şimdi burayı alacak olan, THY'nin üzerine de çökecek mutlaka. Bu ikinci planda, öyle düşünüyorum ben. Bugün aldığım bilgiler ışığında konuşuyorum tabii. Asıl fotoğraf bu. Yani İstanbul Havalimanı'nı satabilmek için Atatürk Havalimanı'nı feda ettiriyorlar, garanti veriyorlar." (ANKA)

Gündem