İddia: İsrail İstanbul'daki vatandaşlarına terör saldırısı uyarısı yaptı

İddia: İsrail İstanbul'daki vatandaşlarına terör saldırısı uyarısı yaptı
İsrailli üst düzey yetkililerin İstanbul'da yaşayan vatandaşlarına hafta sonu İran'ın İsraillilere yönelik saldırı planladığı duyumları aldıklarını söylediği iddia edildi.

Üst düzey İsrailli yetkililer bugün yaptığı açıklamada, İran'ın hafta sonu İstanbul'da İsraillilere yönelik terör saldırısı düzenlemeye çalışacağına dair uyararak tüm İsrail vatandaşlarını Türkiye'yi derhal terk etmeye çağırdı.

T24'ün haberine göre isminin açıklanmaması koşuluyla Times of Israel sitesine konuşan siyasi ve güvenlik yetkilileri, İsrail'in "İranlı ajanların İsraillileri öldürmeyi veya kaçırmayı" planladığı endişeleri üzerine Türkiye'deki vatandaşlarını derhal evlerine dönmeye çağırdı.

Yetkililer yaptığı açıklamada, herhangi bir İsraillinin otellerde, restoranlarda ve diğer eğlence merkezlerinde hedef alınabileceği ve "İstanbul'u hemen terk etmesi" konusunda çağrıda bulundu.

Türkiye'den ayrılamayan İsrail vatandaşları kendilerini otel odalarına kilitlemeleri ve İsrailli olduklarına dair işaretleri gizlemeleri yönünde de uyarıldı.

Dünya