İddia: İsrail'deki müzik festivali saldırısından kurtulan 50 kişi, travma nedeniyle intihar etti

İddia: İsrail'deki müzik festivali saldırısından kurtulan 50 kişi, travma nedeniyle intihar etti
7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'in Gazze sınıra yakın bölgesinde düzenlenen Süper Nova Müzik Festivaline saldırısında 260 kişi hayatını kaybetmişti. İddiaya göre saldırıdan kurtulan 50 kişi travma nedeniyle intihar etti.

İsrail'de gerçekleştirilen Süper Nova Müzik Festivali katliamından kurtulan bir kişi, sonraki aylarda orada bulunan 50'den fazla kişinin travma nedeniyle intihar ettiğini iddia etti.

T24'te yer alan habere göre; Guy Ben Shimon, hayatta kalanlar psikolojik sorunlarla mücadele ederken gerçek sayının çok daha yüksek olabileceğini söyledi.

Gazze sınırına üç mil uzaklıktaki Kibbutz Re'im yakınlarındaki bir ormanlık alanda hafta sonu düzenlenen Supernova müzik festivalinde, Hamas militanlarının etkinliğe saldırmasının asonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

gay-simon.jpg

''Kurtulan kişiler arasında 50'ye yakın intihar vakası var''

Katliamdan sağ kurtulan Guy Ben Shimon şunları söyledi:

"Herkes biliyor mu bilmiyorum ama Nova partisinden kurtulan kişiler arasında 50'ye yakın intihar vakası var. Zorla hastaneye kaldırılan çok daha fazlası var. Yataktan çıkmayan birçok arkadaşım var. Hala dışarı çıkamıyorum. Travma sonrası stres bozukluğu yaşıyoruz ve tedavi için desteğe ihtiyacımız var. İşe dönmemiz gerekiyor ama yapabileceğimi sanmıyorum. Sürekli kaygı halindeyim ve uyuyamıyorum, geceleri uyuduğumda aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyorum."

Sekiz saat boyunca ceset altında kurtarılmayı bekledi

24 yaşındaki Yuval Raphael, katliamın ardından yardım gelmesini beklerken sekiz saat boyunca bir cesedin altında saklanmak zorunda kaldığını söyledi.

Ulusal Tıp Kütüphanesi'nde 2022 yılında yayınlanan bir araştırma, Nova Festivali Katliamı gibi toplu ölüm olaylarına maruz kalanlarda intihar düşüncesi ve eylemlerinin yaygınlığının çok yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmada şu ifadelere yer verildi: "Çok sayıda insanda intihar düşüncesi ve intihar girişimi meydana geliyor. Bu nedenle afetlerle karşı karşıya kalan kişilerin ruh sağlığına dikkat edilmesi ve afet sonrasında destek tedbirlerinin alınması ayrı bir önem taşıyor."

İsrail resmi kaynakları hayatta kalan ve intihar ettiği iddia edilen 50 kişi hakkında herhangi bir bilgi veya istatistik bulunmadığını söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya