İddia: Kılıçdaroğlu, PM üyelerine ‘Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız’ diye çıkıştı

İddia: Kılıçdaroğlu, PM üyelerine ‘Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız’ diye çıkıştı
Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile yaptığı protokolü eleştiren PM üyelerine, “Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız” yanıtını verdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ ile yaptığı protokole dair Parti Meclisi’ne yaptığı açıklamayı aktardı.

CHP Parti Meclisi, Pazar günü toplanmış ve 13 saat sürmüştü.

Toplantıda, PM üyelerinin Halk TV ile sözleşmenin iptal edilmesini eleştirdiğini belirten Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise kararın arkasında durdurduğunu ve “Hem CHP'den destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHP'yi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız" dediğini aktardı.

Saymaz; PM üyelerinin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turundan önce imzalanan İçişleri dahil üç bakanlık ve MİT'in verildiği protokolü "yerden yere vurduğunu" söyledi.

“Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim”

Saymaz'ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, şöyle savunma yaptı:

“Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağ'ı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum artıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor.”

Saymaz’ın yazısına göre, Kılıçdaroğlu, milletvekili listeleriyle ilgili gelen eleştirilere ise şöyle yanıt verdi:

“İttifak açısından zorunluydu. Daha yüksek sonuç getireceğini düşündüm. Ama ben oturup 600 milletvekilini yazabilir miyim? Bir komisyon kurduk, ‘Mülakat yapın' dedim. Baktım ki ahbap çavuşlarını ve siyasi yakınlarını yazmışlar.”

Bu açıklama karşısında Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın “Siz de vardınız. Suçu bize atmayın. Yakınlardan söz ediyorsanız Faik Öztrak'ı niye MYK'ya aldınız? En çok Öztrak yazdı” dediği belirtildi. (Kısa Dalga)

Politika