İddia | Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne destek olanların bilgilerini izleyen casus yazılımı MİT satın almış

İddia | Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne destek olanların bilgilerini izleyen casus yazılımı MİT satın almış
Alman FinFisher şirketinin ürettiği casus yazılımın 5 milyon Euro'ya MİT tarafından satın alındığı ve bu yazılım sayesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne destek verenlerin izlendiği iddia edildi.

Gazeteci Elmas Topçu son dönemde siyasette sıklıkla yer alan, teknoloji manipülasyonları ve casus yazılımlarla ilgili yeni bir gelişmeyi paylaştı.

Topçu, Twitter'dan paylaştığı haberde "Alman şirket FinFisher'in Türkiye'ye gizlice sattığı bir casus yazılımla, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nü destekleyenlerin cep telefonu ve bilgisayarlarının izlendiği ortaya çıkmıştı. Şimdi Münih Savcılığı iddianameyi hazırladı. Detaylar ilginç" ifadelerini kullandı.

resim-2023-05-22-230139523.png

'Eğitimler verildi'

Topçu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın alıcı adresini değiştirdiğini iddia ettiği haberde şunları söyledi:

- Münih Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede Alman şirketin casus yazılımı MİT'e 5,04 milyon euroya 2015 sonu sattığı, ancak satışın MİT'e yapıldığını gizlemek için sözleşmenin alıcı bölümüne "Ankara Gümrük Kontrol Direktörlüğü" yazıldığı belirtiliyor.
-İddianamede, Alman şirketin casus yazılımı MİT'e yolladıktan sonra kullanımı için eğitimler verdigi de yer alıyor. Bu tür yazılımların AB dışına satışı Alman hükümetinin iznine tabi, FinFisher izin almamış, gizlice satmış. (Kısa Dalga)

Politika