İddia: Kral Charles, kraliyet konutunu 20 milyon sterline Zelenskiy sattı

İddia: Kral Charles, kraliyet konutunu 20 milyon sterline Zelenskiy sattı
Kral Charles’ın eski uşağı Grant Harrold'un iddiasına göre Charles Highgrove Konutu’nu 20 milyon sterline Zelenskiy'e sattı.

Kralı 3. Charles’ın, Birleşik Krallık'a ait bir konutu Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e sattığı ileri sürüldü.

İddia İngiltere merkezli olduğu belirtilen The London Crier adlı haber sitesinde yer aldı.

Kral Charles’ın eski uşağı Grant Harrold ile yapıldığı iddia edilen bir söyleşiye dayandırılan haberde, Highgrove Konutu’nun 20 milyon sterline (yaklaşık 810 milyon TL) Zelenskiy'e satıldığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde dolaşıma giren haberlerde, Kral Charles’ın eski uşağı Grant Harrold'la yapıldığı iddia edilen röportaja yer verildi ve Harrold’ın, Zelenskiy'in eşi Olena aracılığı ile satışı 29 Şubat’ta gerçekleştirdiği iddia edildi. Benzer bir haber, Rus Büyükelçiliği’nin resmi X hesabından da paylaşıldı.

Harrold: Ortada gerçekleşmiş bir röportaj yok

İddiaların sosyal medyada yayılmasının ardından Kral Charles’ın eski çalışanı, haberleri yayınlayan bir açıklama yaptı. The Times’a konuşan Harrold, haberlerin ‘tamamen uydurma’ olduğunu belirtti. Sözlüsü aracılığı ile bir açıklama yayınlayan Harrold, “Bu hikaye tamamen yanlış. Ortada gerçekleşmiş bir röportaj yok” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Dünya