İddia: Mansur Yavaş 'kayyım' ihtimaline karşı 'sine-i millet' dedi

İddia:  Mansur Yavaş 'kayyım' ihtimaline karşı 'sine-i millet' dedi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan İBB'ye “kayyım atanması" ihtimaline karşı “istifa”ve "sinei millete dönme" çağrısı geldiği ileri sürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla verilen 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak kararından sonra 'terör soruşturması' gündeme gelmişti. Ardından da İBB'ye kayyım atanacağı yönünde görüşler öne sürülmüştü. Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre görevden alınacağı tartışmasında CHP’nin bu olasılığa karşı ne yapacağı merak konusu oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan ise “kayyum”a karşı “istifa” çağrısı geldiği ileri sürüldü. Yavaş’ın, “Herhangi birimiz görevden alınırsa hepimiz istifa edelim, sine-i millete dönelim” dediği iddia edildi.

CHP'li belediye başkanları ne dedi?


İddiaya ilişkin konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bilgim yok. Konuşmadık, gündemimize gelmedi” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise “Bu partinin alabileceği bir karar olur. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. Böyle bir seçeneğe ihtimal vermiyorum. Söz konusu olamaz” dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise söz konusu seçeneğin tartışılabileceğini belirterek “Kendi başımıza yapacak değiliz. Genel merkezimizle görüşürüz, tartışırız, tavır ortaya konulacaksa konulur” değerlendirmesini yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de "Hiçbir başkanımız yalnız değildir. Her şeyden önce CHP’nin gücünü karşılarında görürler. Tabii ki partimizin bu yönde bir kararı olursa biz gözümüzü kırpmadan hareket ederiz. Amasız, fakatsız bu kararı almaktan imtina etmeyiz. Genel merkezimiz ne derse o olur" dedi.

Gündem