İddia: Prens Charles, Katar şeyhinin bavulla verdiği 3 milyon euroyu kabul etti

İddia: Prens Charles, Katar şeyhinin bavulla verdiği 3 milyon euroyu kabul etti
İngiliz basını, Prens Charles'a Katar'ın eski başbakanı Şeyh Hamed bin Casim bin Cabir es-Sani'den bavullar dolusu nakit para aldığını yazdı. İddiaya göre, 2015'te bavullarla nakit olarak verilen 3 milyon euro prensin çalışanları tarafından elle sayılıp bir hayır kurumuna bağışlandı.

İngiltere tahtının varisi olan Galler Prensi Charles'ın, Katar'ın eski başbakanı Şeyh Hamed bin Casim bin Cabir es-Sani'den bavullar dolusu nakit para aldığı iddia edildi. İngiliz basını, şeyhin prense 3 milyon euro verdiğini, paranın bir hayır kurumuna aktarıldığını yazdı.

Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Şeyh Hamed bin Casim bin Cabir es-Sani, İngiltere'de "Londra'yı satın alan adam" olarak anılıyor. Şeyhin Londra'da, The Shard isimli ünlü gökdelen, Harrod's mağazası ve kentin en pahalı caddelerinden Park Lane'deki bir otelde yatırımları var. Şeyh Hamed bin Casim bin Cabir es-Sani, aynı zamanda dünyanın en varlıklı futbol kulüplerinden Paris Saint-Germain'in de sahibi.

Şeyhin Prens Charles'a da, 2015'te yaptıkları bir görüşmede bavulla 3 milyon euro verdiği öne sürüldü. İddiaya göre para, İngiltere'nin köklü mağazalarından biri olan Fortnum & Mason'dan alınmış bavullarla verildi. Prens Charles'ın da, parayı kabul ederek kendisine bağlı bir hayır kurumuna verdiği belirtildi. Sunday Times gazetesi, parayı Prens Charles'ın iki danışmanının teslim aldığını ve elle saydığını da öne sürdü.

Prens Charles'ın ofisinden yapılan açıklamadaysa, paranın derhal prense bağlı bir hayır kurumuna bağışlandığı, doğru prosedürün uygulandığı ve yasadışı bir şey yapılmadığı savunuldu. (Kısa Dalga)

Dünya