İddia: Rusya Kamışlı'ya iki savaş uçağı ve altı helikopter gönderdi

İddia: Rusya Kamışlı'ya iki savaş uçağı ve altı helikopter gönderdi
Türkiye'nin Suriye'de yeni operasyondan söz etmesi sonrasında Rusya'nın Kamışlı'ya savaş uçakları ve helikopterler gönderdiği belirtildi. İddiaya göre, Rus güçleri, Suriye askerleri ve SDG üyeleri bazı bölgelerde ortak inceleme yaptı.

Türkiye'nin Suriye'de yeni operasyon sinyali vermesinin ardından Haseke'de hareketlilik yaşandığı belirtiliyor. Buna göre, Rusya Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke'ye savaş uçakları ve helikopterler gönderirken, ABD liderliğindeki koalisyon güçleri de bölgenin güneybatısında uçuş gerçekleştiriyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bölgedeki kaynaklarına göre, Rusya dün Haseke kırsalında bulunan Kamışlı Havalimanı'na iki savaş uçağı ve altı helikopter gönderdi. Rus helikopterlerinin, Türkiye'nin ve Ankara destekli silahlı isyancıların kontrolünde bulunan Barış Pınarı Harekâtı bölgesinin yakınlarında alçak uçuş gerçekleştirdi.

Kaynaklar, altı helikopterin Kamışlı Havalimanı'nından kalkarak Türkiye sınırındaki Derbesiye kasabası ile Haseke'nin kuzeybatı kırsalındaki Zarkan yönünde 'yerel halka ve Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) teminat vermek için' uçuş yaptığını söyledi.

Aynı zamanda, Türkiye'nin kontrolündeki bölgenin sınırında, Rus güçlerinin eşlik ettiği Suriye hükümeti askerleri ile SDG ile İlişkiler Komisyonu'nun üyelerinin, Suriye ordusunun mevzilerinde inceleme yaptığı da iddia edildi. Rus uçaklarının bu sırada konvoya hava koruması sağlamak için uçuş yaptığı da öne sürülüyor. Rusya, Suriye ve SDG'nin ortak hareket etmesi, nadir görülen bir durum.

İddiaya göre Rusya, Halep'in doğusundaki Kobanê kırsalında da sınır boyu altı helikopter uçurdu.

Öte yandan, ABD'nin de Haseke'nin kuzeybatısındaki Kasrak üssü üzerinde insansız hava araçları ve helikopterler uçurduğu belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya