İddia: Trump, protestocuların bacaklarından vurulmasını istedi

İddia: Trump, protestocuların bacaklarından vurulmasını istedi
ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Meksika'daki uyuşturucu laboratuvarlarını Patriot füzeleriyle hedef almak istediği, George Floyd protestolarında da eylemcilerin bacaklarından vurulup vurulamayacağını sorduğu ortaya çıktı.

ABD'nin eski savunma bakanı Mark Esper yeni yayımlanan kitabında, kendisini bir tweet ile kovan eski başkan Donald Trump hakkında bir dizi iddia ortaya attı. Esper, Trump'ın George Floyd cinayetini protesto eden eylemcilerin bacaklarından vurulup vurulamayacağını sorduğunu ve Meksika'daki uyuşturucu kartellerinin laboratuvarlarını yok etmek için füze saldırısı düzenlemeyi önerdiğini yazdı.

'BAĞDADİ'NİN KAFASINI KESİP...'

İddiaya göre, Trump'ın yardımcılarından Stephen Miller da, IŞİD'in eski lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin kafasının kesilip teröristlere ibret olması için domuz kanına batırılarak sokaklarda gezdirilmesini önerdi.

İddialar, Esper'in Savunma Bakanlığı'nda yaşadıklarını anlattığı 'A Sacred Oath' (Kutsal Bir Yemin) adlı kitabında yer alıyor. Esper, Trump'ın 2020 yılında uyuşturucu laboratuvarlarının yok edilmesi ve kartellerin temizlenmesi için 'Meksika'ya füze fırlatıp fırlatamayacaklarını' sorduğunu belirtti.

'PATRIOT'LA SESSİZCE HALLEDEBİLİRİZ'

Esper, Trump'ın 'Meksikalıların kendi ülkelerini kontrol edemediklerini' söylediğini ve füze saldırısının gizli tutulup tutulamayacağını sorduğunu yazdı. Buna göre Trump suçlamaları reddebileceklerini savunurken, Esper bu öneriye karşı çıktı; Trump ise "Patriot füzeleriyle laboratuvarları sessizce halledebiliriz" dedi. Eski başkan, sonrasında da "Biz yapmadık derim" ifadelerini kullandı. Esper kitapta, bu önerinin başta şaka olduğunu düşündüğünü ama Trump'ın yüz ifadesinden ciddi olduğunu anladığını belirtti.

'PROTESTOCULARI BACAKLARINDAN VURAMAZ MIYIZ?'

Kitapta, Trump'ın 2020 yılında tüm dünyaya yayılan George Floyd protestoları için de 'ateş açma' emri vermek istediği belirtiliyor. İddiaya göre ABD'nin eski başkanı, protestocuların dağıtılması için bacaklarından vurulup vurulamayacaklarını sordu. Trump'ın, eylemlere sahne olan bölgelere 10 bin asker göndermek istediği ve bu talebine onay alamadığı da belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya