İddia: Tuzla'da 75 dönümden oluşan iki parselin satışı için mazbata verilmiyor

İddia: Tuzla'da 75 dönümden oluşan iki parselin satışı için mazbata verilmiyor
Yerel seçimlerin ardından Tuzla’da belediye başkanı seçilen Eren Ali Bingöl, Tuzla Belediyesi’nin toplamda 75 dönümden oluşan iki parselini satışa çıkarmak için başvuruda bulunduklarını söyleyerek, “İtirazla mazbatayı uzatmaya çalışıyorlar” dedi.

Tuzla'da yaklaşık 20 bin oy farkla belediye başkanı seçilen Eren Ali Bingöl'e hala mazbatası verilmedi. İddiaya göre AKP'li belediye son iki günde 75 dönümlük arsa sattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ihale için müfettiş görevlendirdiğini söyledi.

Tuzla Belediye Başkanı seçilen Eren Ali Bingöl TELE1'e konuştu. Tuzla’da AKP’lilerin seçim sonuçlarına itiraz ettiğini ve bu itirazın nedeninin satış gerçekleştirmek için süreç kazanmak olduğunu söyledi.

Bingöl şu ifadeleri kullandı:

“Biz yaklaşık 20 bin oy farkıyla bu seçimi kazandık. Yaklaşık 4 bin geçersiz oy var. Buna rağmen oyların tekrar sayılması için itiraz ettiler. Bunun amacı süreç kazanmak. Pazartesi günü Tuzla Belediyesi’nin toplamda 75 dönümden oluşan iki parselini iştirak şirketine satışı için başvuruda bulundular. Satış gerçekleşti. Ne yapmaya çalışılıyor? İtirazla mazbatayı uzatmaya çalışıyorlar. Sanki yeni seçilmişler gibi başkan yardımcısı atıyorlar. Özel kalem müdürü atıyorlar. İmza attırmaya çalışıyorlar. Memurlar bizi arıyor. İmza atalım diye baskı kuruyorlar, imza atmıyoruz diyorlar. Memur imza atmayınca belediye başkanı bizzat imza atıp işlemleri sürdürmek istiyor. Bize düşmek bu hakkı korumak”

"Müfettiş görevlendirdim"

İmamoğlu bugün Saraçhane'deki mazbata töreninde yaptığı konuşmada, "Anlıyoruz ki bazı kurullar, bazı yerlerde ilçe ve şehrimizde dönem dönem il seçim kuruluna bazı yerlerden baskı geliyor. Bunları görüyorum. Sormak isterim; bakın örneğin açık farklı kazandığımız Tuzla'da mazbatayı benim genç yol arkadaşım ve başarılı olacağına inandığım Eren Ali Bingöl'e niçin vermiyorsunuz?" dedi.

"Derdiniz ne, zamana mı ihtiyacınız var?" diye soran İmamoğlu, 62 milyon liralık ihale hakkında şunları söyledi:

"Yüzde 11 farkla kazanmış adayımız mazbatayı ne zaman alacak belli değil. Amacınız ne? Öğreniyoruz ki, Tuzla Belediye Başkanı'nın görevi bitmişken, seçimden sonra hem de 2 Nisan günü hemen 62 milyon liralık ihale yapıp birilerine veriyor. Çok ayıp! Böyle bir kamu ahlakı olamaz, hangi yetki ile yapıyorsun? İBB müfettişlerini görevimi devralır almaz hemen görevlendirdim ihaleyi veren de alan da rahat olmasın, bire bir takip edeceğimi buradan söyleyeyim." (Kısa Dalga)

Gündem