İddiaların odağındaki Adnan Beker'den 'Emniyet Müdürü K.Ö.’yü tanımıyorum' açıklaması

İddiaların odağındaki Adnan Beker'den 'Emniyet Müdürü K.Ö.’yü tanımıyorum' açıklaması
Akşener'in fuhuş oteli iddiaları ve oğlu hakkında öne sürülenlere dair açıklamalarda bulunan Beker, partiden de istifasının benzer iddialardan duyduğu rahatsızlıklar nedeniyle olduğunu ifade etti.

"İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralılara ve Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağım" diyerek partisinden istifa eden Adnan Beker, “Akşener’in fuhuş oteli sahibi emniyet müdürü iddiasını ortaya atma zamanlaması ile Beker’in istifası arasında bağlantı var” iddiaları ve oğlu ile ilgili öne sürülenlere yanıt verdi.

İddialar nedeniyle istifa etmiş

Beker, iddialarda adı geçen Emniyet Müdürü K.Ö.’yü tanımadığını, aralarında da bir alışveriş olmadığını söyledi. Beker İYİ Parti’den istifasını benzer iddialardan duyduğu rahatsızlığa bağladı.

Halk TV’de Söz Sende programına katılan Yavuz Selim Demirağ’ın, "İYİ Parti'de bazı danışmanlar, bazı sekreterler ve bazı şoförlerin işlerine son verildi. Bunları söylemek istemezdim ama bu işin içerisinde çok ciddi taciz suçlamaları da var” iddiasında bulunmuştu. Demirağ’ın, katıldığı Halk TV yayınındaki sözlerinin de Beker’le ilgili olduğu düşünülüyor.

'Olayın oğlum ile ilgisi yok' iddiası

Gazete Pencere'nin haberine göre, Beker olayın bir buçuk yıl önce meydana geldiğini, oğlunun olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Yeğeni ile fotoğrafları yayınlanan kadınların kavga ettiklerini ancak kavganın karakola yansımadığını, olay meydana geldiğinde kendisinin de milletvekili olmadığını anlattı.

Söz konusu iddiaların yer aldığı haberde darp edilmiş halde karakola giden iki kadının saldırganlardan şikâyetçi oldukları ancak şikâyetin işleme konulmadığı, ifadeyi alan polisin de tayinin çıktığı öne sürülmüştü.

'Fotoğraflar resmi bir dosyada yok'

Gazete Pencere’nin fotoğrafları hatırlatıp, “Basit bir kavga gibi görünmüyor” sorusuna ise Beker doyurucu bir yanıt veremedi sadece olayda tecavüz iddiasının bulunmadığını hatırlattı. Beker fotoğrafların resmi bir dosyada bulunmadığını, gençlerin birbirlerine attıkları mesajlardan alındığını iddia etti.

'Haberde yer alan genç kadınlar da tecavüz iddiasını yalanladı'

Hakkında son dönemde artan iddiaları İYİ Parti’den istifasına ve AKP'ye ya da MHP’ye geçecek olmasına bağlayan Beker, haberde yer alan genç kadınların da tecavüz iddiasını yalanladıklarını, savcılığa da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İstifa rüzgarları

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti kurucularından Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Ankara Eski İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti Genel Kurul Üyesi Bahadır Erdem, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti Selendi İlçe Başkanı Ethem Erol, İYİ Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz, MHP’den 2014 yerel seçimlerinde Bilecik Belediye Başkan Adayı olan ve 2022 yılında İYİ Parti’ye geçen Hüseyin Şensoy ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çağdaş Çelik partiden istifa etmişti.

(Kısa Dalga)

Gündem